Spektakl na Trgu bana Josipa Jelačića. Pravdica uz osobni rekord do pobjede

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKI atletičar Filip Pravdica i Amerikanka Tiffany Flynn pobjednici su Zagreb City Challengea, natjecanja skakača u dalj koje je održano na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu zagrebačkog WA Continental Tour Gold mitinga. Natjecanje skakača u dalj prvi je dio trodnevnog programa Zagreb Meeting - Boris Hanžeković Memorijala.

Nakon nadmetanja na središnjem zagrebačkom trgu natjecanje se nastavlja u subotu Memorijalom Ivana Ivančića u bacanju kugle na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, dok je završnica u nedjelju na stadionu Mladosti uz Savu.

Osobni rekord Pravdice

Atletičari i atletičarke su skakali naizmjence, svatko po jednu seriju, a na kraju su slavili 28-godišnji Pravdica skokom od 8.09 metara, kojim je izjednačio osobni rekord, te 27-godišnja Amerikanka Tiffany Flynn, četvrtoplasirana sa Svjetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu prošle godine, koja je skočila 6.59 metara.

Pravdica se mučio u prve četiri serije, no u petoj mu se sve poklopilo i skočio je sjajnih 8.09 metara. Nakon što je posljednje tri sezone bio drugi, 28-godišnji Riječanin je napokon stigao i do pobjede, a trijumf je proslavio kupanjem u Manduševcu.

"Ne mogu biti sretniji, pobijediti na domaćem terenu je nešto najljepše. Vjerujem da sam ovim rezultatom jednom nogom u Parizu. Publika je bila sjajna. Super je skakati u centru grada, približili smo ljudima atletiku", rekao je Pravdica, koji je treći put ove godine skočio dalje od osam metara.

Pravdica je skočio dva centimetara dalje od Jamajčanina Tajaya Gaylea, koji je vodio od prve serije. Brončani s posljednjeg SP-a u Budimpešti te svjetski prvak iz 2019. na kraju se morao zadovoljiti drugim mjestom. Treći je bio Amerikanac William Williams sa 7.99 metara, dok je četvrto mjesto osvojio Marko Čeko sa svojim najboljim rezultatom sezone od 7.96 metara. 

Čeko je do nastupa na trgu ove sezone najdalje skočio 7.87 metara, a njegov osobni rekord još uvijek je 8.04 metra.

Flynn ispred europske dvoranske prvakinje

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Amerikanka Flynn skokom od 6.59 metara. Druga je bila aktualna europska dvoranska prvakinja Britanka Jazmin Sawyers sa 6.50 metara, dok je treća bila Srpkinja Milica Gardašević sa 6.33 metra.

"Naporno sam trenirala, sjajno je bilo. Lijepo je bilo nastupiti u Zagrebu. Zadovoljna sam jer sam svih šest skokova imala preko šest metara. Sjajno je bilo skakati u središtu gradu, ovo mi je drugi put nakon što sam u Innsbrucku također nastupala u središtu grada", kazala je Flynn.

Mlada 18-godišnja hrvatska atletičarka Daniela Jelić završila je natjecanje kao sedma skokom od 5.75 metara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.