UFC

Spektakl na UFC-u 256. Jedna od najboljih borbi godine završila remijem

Screenshot: UFC

TIJEKOM noći održan je veliki UFC 256 event koji je gledateljima ponudio dva spektakularna okršaja u naslovnoj i sunaslovnoj borbi.

U naslovnoj borbi Deiveson Figueiredo branio je pojas muha kategorije protiv Brandona Morena. Čudesni Deiveson Figueiredo opet je ušao u oktogon u obranu titule nakon što je 22. studenog porazio Alexa Pereza i ponovno je bio uspješan i odmah nakon pobjede briznuo u suze u zagrljaju svog tima. 

Nakon pet rundi bespoštedne borbe većinskom odlukom sudaca koji su dosudili remi uspio je obraniti titulu protiv sjajnog Morena. Figueiredo je prvi prvak u UFC povijesti koji je obranio titulu dva puta unutar mjesec dana. 

Nekad kandidat za rušenje Khabiba, a sada borac kojeg prebijaju

U sunaslovnoj borbi Tony Ferguson odradio je povratnički meč protiv Charlesa Oliveire. Ferguson je doživio težak poraz i nije opravdao to što ga se svojevremeno smatralo za jednog od boraca koji bi mogli prekinuti niz nepobjedivosti Khabiba Nurmagomedova.

Oliveira ga je uvjerljivo pobijedio baš kao i Gaethje u borbi ranije. Razlika je bila u tome što ga je Gaethje unakazio udarcima dok je Oliveira slavio u parteru.

Pred sam kraj prve runde, od koje je većina vremena provedena na podu, Oliveira je uhvatio Fergusonovu ruku i napravio polugu kojom mu je vjerojatno i slomio ruku. Ferguson se svejedno vratio u kavez za još dvije runde u kojima ga je Oliveira ponovno potpuno izdominirao i došao do prilike da se bori za titulu UFC prvaka koju je praznom ostavio Khabib kad se umirovio.

Čudesna ženska borba

Vidjeli smo jednu žensku borbu. Mackenzie Dern slavila je protiv Virne Jandirobe jednoglasnom sudačkom odlukom, a gledali smo sjajan meč, vjerojatno jedan od najboljih ove godine. 

Obje borkinje su cijelo vrijeme jurile pobjedu. Na kraju je Mackenzie dobila dvije runde, a Jandiroba jednu i ishod je bio jasan. Bila je to 10. pobjeda za Dern u profesionalnoj karijeri u kojoj ima samo jedan poraz. 

Fantastičan nokaut Hollanda

Sjajan nokaut vidjeli smo u drugoj po redu borbi večeri na glavnom programu u okršaju Kevina Hollanda i Ronalda Souze. Holland je već u prvoj rundi uspio nokautirati brazilsku legendu.

Souza je bio na Hollandu u parteru, dakle u poziciji koju si borci inače priželjkuju, ali onda je Holland iznenadio. Prvo je s poda, okrenut leđima, uspio desnim krošeom uzdrmati Souzu, a onda se pridigao i s još nekoliko udaraca potvrdio pobjedu. Borba je označena kao nokaut jer je Souza zaspao u sjedećem položaju.

Legenda pred mirovinom

Na otvaranju glavnog programa gledali smo poraz UFC legende i bivšeg prvaka Juniora dos Santosa. Njega je u drugoj rundi tehničkim nokautom savladao Ciryl Gane, nesuđeni protivnik Ante Delije. 

Gane je cijelo vrijeme dominirao protiv MMA legende te je nakon izjednačene prve runde pogodio direkt u drugoj. Nakon njega dobro je plasirao i jedan lakat koji je srušio Dos Santosa u borbi koja bi mu mogla biti i zadnja u karijeri. 

UFC 256, sve borbe

Deiveson Figueiredo - Brandon Moreno (muha kategorija, za naslov prvaka)

Charles Oliveira pobijedio Tonyja Fergusona (jednoglasna sudačka odluka)

Mackenzie Dern pobijedila Virnu Jandirobu (jednoglasna sudačka odluka)

Kevin Holland pobijedio Ronalda Souzu (nokaut, 1. runda)

Ciryl Gane pobijedio Juniora dos Santosa (tehnički nokaut, 2. runda)

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.