Sport: Barca je hrvatskog Messija platila milijune. Sad je nezaposlen u 26. godini

Foto: Igor Kralj/Pixsell/Index

ALEN HALILOVIĆ (26) nije potpisao za grčki Aris, iako se na aerodromu slikao ogrnut klupskim šalom. Iz Grčke tvrde da hrvatski ofenzivac nije prošao liječničke preglede, a Halilović se na društvenim mrežama brani kako Grci nisu ispoštovali dogovor. Haliloviću je propao transfer u 12. klub karijere, a povodom toga katalonski Sport posvetio mu je tekst. Halilović je bio član Barcelone od 2014. do 2016., a nastupao je za B momčad. 

Sportov autor Albert Masnou zabavio se Halilovićem i započeo naslovom: "Priča o slobodnom padu bisera iz Barcinog kamenoloma: Hrvatski Messi." U tekstu nastavlja: "Barca je platila pet milijuna eura za igrača koji je danas s 26 godina nezaposlen." Masnou potom piše:

"Smatrali su ga hrvatskim Messijem"

"Alen Halilović je u Barcelonu stigao 2015. iz zagrebačkog Dinama za pet milijuna eura. Smatrali su ga hrvatskim Messijem i došao je u B momčad kako bi u ne tako dalekoj budućnosti napravio skok do prve momčadi. Međutim, nije ostvario zacrtanu karijeru. Ovaj veznjak danas ima 26 godina i trebao bi biti u zenitu svoje karijere, no on prolazi kalvariju zbog koje je ostao bez kluba."

"Halilović je napustio Barcelonu i prošao kroz Sporting, Hamburg, Milan, Las Palmas, Standard Liège, Heerenveen, Birmingham, Reading i konačno se vratio u svoju zemlju odigravši prvi dio sezone u Rijeci. Ukupno devet momčadi otkako je otišao iz Barcelone. Hrvatski klub ga je otpustio, a tijekom zime postigao je dogovor s Arisom iz Soluna. Stigao je u Grčku i na aerodromu pozirao sa šalom Arisa."

"Aris ga je ostavio bez ugovora i vratio na aerodrom"

"Kasnije je stigao u prostorije kluba na liječnički pregled... koji nije prošao. Utvrdili su da ima previše kilograma, razočaravajuće ergometrijske rezultate, no to je podrazumijevalo da će mu dati nekoliko mjeseci da dođe u fizičku formu. Također, kao i Isco u Berlinu, promijenio je ekonomske uvjete plaće. Tražio je duplo od onog što su obje strane dogovorile."

"Naime, početni dogovor s nogometašem iznosio je 300.000 eura godišnje za ugovor na dvije i pol godine. Za pregovaračkim stolom, prije potpisivanja ugovora, tražio je 500.000 eura po sezoni. Aris nije pristao, ostavio ga je bez ugovora i vratio na aerodrom."