Sport: Realova zvijezda misli da je nedodirljiva. Shvatit će da je lako zamjenjiva

Foto: EPA

DOLAZAK Kyliana Mbappea u Real Madrid uzrokovat će odlazak Viniciusa Juniora, navode španjolski mediji upoznati s planom madridskog velikana za dovođenje francuskog napadača. Mbappe je dugogodišnja želja Reala i u klubu se nadaju da će je uspjeti realizirati, a uspiju li u svom planu, odlaskom će to morati platiti Brazilac.

Vinicius je u prošloj sezoni zabio 23 gola i asistirao za 21, u ovoj je na učinku od 10 pogodaka i četiri dodavanja za gol u 18 odigranih utakmica. Propustio ih je već više od deset zbog ozljeda. "Sam sebe smatra nedodirljivim, možda zbog toga što je uvjeren da utjelovljuje prave vrijednosti kluba", piše Sport, a onda dodaje: "Ipak, on ima rok trajanja na Bernabeuu i mogao bi uskoro spoznati da je lakše zamjenjiv nego što to misli."

Predsjednik kluba Florentino Perez, navodi se u tekstu, osoba je koja odlučuje o svemu, a njegov je cilj dovođenje Kyliana Mbappea. Uspije li u ljetnom prijelaznom roku to i napraviti, žrtvovat će Viniciusa jer je svjestan da su njih dvojica nogometno nespojivi. Osim toga, transfer Viniciusa namaknut će novac potreban za Mbappeove faraonske plaće, kako to navodi Sport.

Po uzoru na Ronalda?

"Vinicius bi mogao pogledati što se dogodilo Cristianu Ronaldu, najistaknutijem nogometašu Realove moderne povijesti. On je klub napustio na stražnja vrata, a Perez i danas o njemu loše govori", dodaje se. Usput, Ronaldo, legenda Reala, za klub je u 438 utakmica zabio 450 golova i upisao 131 asistenciju u osvajanju četiri Lige prvaka i 15 trofeja ukupno.

Vinicius je u Realu od 2018. godine. Sudjelovao je u osvajanju 10 titula s klubom, među kojima su dvije iz La Lige i jedna iz Lige prvaka. U 243 utakmice u bijelom dresu zabio je 69 i asistirao za 68 golova. "Perez je od njega očekivao da u Realu bude ono što je u Barceloni bio Neymar. Ali on nije najbolji igrač momčadi. Jedino u čemu je prestigao Neymara jest neprihvatljivo ponašanje na terenu", zaključuje se.