LIGE PETICE

Sport1: Engleska zvijezda svojim ponašanjem živcira suigrače u Borussiji

Foto: EPA

JUDE BELLINGHAM jedan je od najtalentiranijih engleskih nogometaša. Iako još nije navršio 19 godina, gotovo dvije godine važan je dio Borussije Dortmund, u koju je stigao iz Birminghama. No čini se kako u svlačionici njemačkog kluba nije među omiljenim igračima.

Sport1 piše da je tijekom poraza Borussije od Glasgow Rangersa 4:2 u Europa ligi izvrijeđao suigrača Nicu Schulza. Kamere su mladog Engleza uhvatile kako je nakon pogrešnog Schulzovog dodavanja rekao: "Ne možeš izvesti jedno jebeno dodavanje. Užasan si. Svaki put!"

Nekoliko dana ranije Bellingham se u remiju s Augsburgom sukobio s 14 godina starijim Axelom Witselom. Iskusni belgijski veznjak tijekom poluvremena želio mu je objasniti kako pritisnuti suparnika. Bellingham ga nije htio poslušati, nego je samo odmahnuo rukom.

"Ljutit je, želi pobjeđivati"

"Ako netko igra dobro poput Bellinghama, tada ponekad smije nešto i reći. No ovo je bilo previše. Svojim ponašanjem dijeli svlačionicu, što nije dobro za momčad. Svojim ponašanjem živcira suigrače", rekao je novinar spomenutog medija Patrick Berger.

"Ovo je delikatna situacija. Dobro igra, ali mora se obuzdati. Pitanje je tko će intervenirati u svlačionici. To nedostaje", dodaje Berger o Bellinghamu, u čiju je obranu trener Marco Rose stao prije utakmice s Augsburgom: "Na engleskom se komunicira oštrije, kao i u mjestu iz kojega Jude dolazi. Jude želi pobjeđivati, ljutit je i to je ono što ga definira i što nam zapravo treba."