Lige petice

Sportski direktor Juventusa otkrio pod kojim uvjetom Pirlo ostaje trener

Foto:Andrea Staccioli/Insidefoto/Guliver Images

SPORTSKI direktor Juventusa Fabio Paratici za Sky Sports prokomentirao je trenutnu situaciju u torinskom klubu.

Juventus je daleko od titule, osam kola prije kraja zaostaje 11 bodova za vodećim Interom i dijeli treće mjesto s Atalantom, a petoplasirani Napoli ima samo dva boda manje, pa ni plasman u Ligu prvaka nije siguran. Stoga se šuška da će Andrea Pirlo dobiti otkaz ako Juventus ne bude u četiri najbolje ekipe Serie A. Paratici je rekao da o takvom scenariju trenutno ne razmišljaju.

"Uopće ne razmišljamo o opciji da se ne kvalificiramo za Ligu prvaka. Fokusirani smo samo na ispunjenje svojih ciljeva. Pirlo će sigurno ostati trener Juventusa ako se kvalificiramo u Ligu prvaka", otkrio je Paratici.

Ipak, kako Juventus nije napustio Superligu, pitanje je hoće li uopće imati pravo natjecati se u Ligi prvaka. Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je zaprijetio Juventusu, Realu, Barcelonu i Milanu da neće igrati LP ako ne izađu iz Superlige. Paratici je rekao da ga takve prijetnje ne brinu.

"Jako smo mirni, znamo da smo postupili u potpunosti jasno, tako da nas ništa ne brine. Vidim se s predsjednikom svaki dan, radi i planira za budućnost. Znam koliko mu je stalo do dobrobiti nogometa i Juventusa", rekao je.

"Neke stvari koje su se pisale oko Superlige jednostavno nisu bile istinite, poput onih da se radi o zatvorenoj ligi ili da je itko razmišljao o napuštanju domaćih prvenstava", zaključio je jedan od čelnika Juventusa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore