LIGE PETICE

Sportski direktor PSG-a dosad najžešće napao Real: Madriđani moraju biti kažnjeni

Foto: EPA

PSG-OV sportski direktor Leonardo dao je intervju za talijanske medije koji su ga ulovili za razgovor tijekom festivala La Gazzette dello Sport na kojem je gostovao kao jedan od govornika.

Brazilac se osvrnuo na brojne probleme s kojima se PSG morao nositi tijekom ljetnog prijelaznog roka, a posebnu pažnju posvetio je situaciji s Mbappeom.

"U Madridu vam to neće priznati, ali oni već dugo rade na tome da besplatno dovedu Mbappea iz Pariza. Stalno javno istupaju kako bi dali do znanja što žele, već dvije godine to rade. Trebalo bi ih kazniti. Time pokazuju manjak poštovanja prema Mbappeu. On nije običan igrač, nego jedan od najboljih na svijetu. Svi uz uprave Reala stalno govore o Mbappeu, to je čisto nepoštovanje", rekao je Leonardo.

Pojasnio je planove za Mbappea

Mbappe ima pravo napustiti PSG kao slobodan igrač ako prije ljeta 2022. godine ne potpiše novi ugovor s Parižanima, a zasad se čini da to neće učiniti.

"Naša je želja da produžimo ugovor s Kylianom. Ništa se nije promijenilo kad su naši planovi u pitanju. Kylian je dragulj koji se savršeno uklapa u PSG. Imamo Kyliana, Lea i Neya. Nikad nismo planirali budućnost PSG-a bez Mbappea", rekao je Leonardo pa odgovorio na pitanje je li PSG kontaktirao Donnarummu prije nego što je njemu istekao ugovor s Milanom:

"Nikad ga nismo kontaktirali prije lipnja. Počeli smo pregovore tek kad je postao slobodan igrač. Tek kad je Paolo Maldini objavio da Gigi više nije igrač Milana, mi smo krenuli u akciju."

Osvrnuo se i na FFP

Glavni operativac PSG-a nije propustio priliku ni da se ponovo osvrne na priče o financijskom fair-playu te kršenju istog za koje se PSG proziva već godinama.

"Mnogi govore o tome koliko smo novca potrošili, želim pojasniti neke stvari. PSG ne ulaže ništa više novca nego što ulažu drugi top klubovi, a oni imaju velike dugove. Zašto Tebas (predsjednik La Lige Javier Tebas op.a.) napada nas? Mi odgovaramo UEFA-i i Ligue 1, ne La Ligi", rekao je Leonardo pa dodao:

"Doveli smo većinu igrača bez odštete, a dali smo im velike plaće jer su i u klubovima u kojima su igrali imali velike plaće. Jedini igrač kojeg smo platili je Hakimi kojeg obožavamo. Platili smo i Nuna Mendesa, ali njega zbog toga što je megatalentiran."