LIGA NACIJA

Srbija ima drugog strijelca Lige nacija. Pogledajte što je napravio Švedskoj

Foto: EPA

ALEKSANDAR MITROVIĆ je u fantastičnoj formi. Napadač srpske reprezentacije u petom kolu drugog ranga Lige nacija postigao je hat-trick protiv Švedske u pobjedi 4:1. Za prvo mjesto Srbiji je potrebna pobjeda u Norveškoj u zadnjem kolu skupine 4 jer je u prvoj utakmici u Beogradu završilo 1:0 za Norvežane. Norveška je zbog toga u prednosti uoči duela u Oslu, koji se igra u utorak, 27. rujna.

Švedska je povela golom Viktora Claessona u 15. minuti nakon asistencije Dejana Kuluševskog, no Srbija je odmah uzvratila. Tri minute kasnije Aleksandar Mitrović zabio je prvi gol na utakmici poslije asistencije Andrije Živkovića. U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Mitrović je opet zabio. Ovaj mu je put asistirao Dušan Tadić. 

Srbija je i u drugom poluvremenu nastavila snažno. U 48. minuti Mitrović lako poentira nakon asistencije Dušana Vlahovića. Gol je prvotno poništen zbog zaleđa, no priznat je nakon VAR provjere. Četvrti gol djelo je veznjaka Saše Lukića iz 70. minute. Prekrasno je pogodio lijevom nogom s vrha šesnaesterca u mrežu švedskog vratara Robina Olsena, koji nije imao nikakve šanse zaustaviti loptu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MITROVIĆEV HAT-TRICK

Fantastična forma pred Svjetsko prvenstvo

Mitrović ima pet golova u Ligi nacija, čime je drugi, s jednim manje od Erlinga Haalanda kao najboljeg strijelca. Osim toga, 28-godišnji srpski napadač zabija i u klupskom nogometu. U sedam utakmica za Fulham postigao je šest golova te je pred Svjetsko prvenstvo u Kataru u fantastičnoj formi. Podsjetimo, Srbija je u skupini s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom.