Srebrić: Štimčeve izjave su neprimjerene, Skupština na kojoj je izabran Marković je legitimna

ZORISLAV SREBRIĆ propustio je sinoć gostovanje u HTV-ovoj emisiji Otvoreno zbog, kako je naveo u isprici, visokog tlaka.

Zdravstveno stanje glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza danas se popravilo: "Hvala na pitanju, u redu je. Dobro je", poručio je Srebrić, odlično raspoložen i zbog jučerašnje skupštine HNS-a, koju je oporba sadašnjem vodstvu Saveza uz negodovanje napustila.

"Proces promjena je u tijeku"

"Ja sam zadovoljan, mediji su to prokomentirali na različite načine, ali najvažnije je da je Skupština održana po pravilima i poslovniku te da je svaki zastupnik imao mogućnost obratiti se prisutnima", istaknuo je Srebrić:

"Proces promjena je u tijeku, a kad to kažem, prvenstveno mislim na neke mlađe ljude koji dolaze", zagonetno će Srebrić, gurajući u prvi plan, kako kaže, "napornu godinu koja očekuje Hrvatski nogometni savez":

"Već početkom godine organizirat ćemo kamp u Umagu u kojem će sudjelovati preko 250 ljudi, uključujući igrače, predavače... Nećemo se stići niti pošteno odmoriti od toga, a uslijedit će Europsko prvenstvo u Futsalu kojem smo, kao što znate, domaćini. Također, 2012. je godina u kojoj HNS slavi 100. obljetnicu svog postojanja, i u kojoj će reprezentacija nastupiti na Europskom prvenstvu", naglasio je Srebrić.

"Postoji više dokumenata koji dokazuju da je lanjska Skupština legitimna"

Na upit da prokomentira izjave Igora Štimca o nelegalnoj Skupštini iz prosinca prošle godine na kojoj je izabran za predsjednika Saveza Vlatko Marković, Srebrić je rekao:

"Te izjave su neprimjerene, jer dokument koji postoji je službene naravi. Treba zadržati opreznost u ovakvim situacijama, ali podsjećam kako to nije jedini dokument koji je potvrdio legitimitet Skupštine."

"Imamo obvezu ljudima koji idu na utakmice osigurati odigravanje proljetnog dijela HNL-a"

"Što se tiče prosvjeda koje su najavili navijači, svatko ima pravo na to, ali ne vjerujem da će to imati utjecaja na igranje utakmica u proljetnom dijelu prvenstva. Predmnijevam da će se drugi dio sezone održati, klubovi i Savez održavaju komunikaciju s našim navijačima. To je naša obveza, da to omogućimo nogometnom svijetu, navijačima i ljudima koji idu na utakmice", rekao je Srebrić, kojeg smo pitali i strahuje li da bi se HNS-u mogli dogoditi novi širići i djedovići:

"Ne bih mogao to komentirati, još uvijek traje istraga."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.