TRANSFERI

"Sretno, vjerni slugo": United se oprostio od kapetana koji je sletio u Milano

Screenshot: Youtube

ASHLEY YOUNG, kapetan i legenda Manchester Uniteda, nakon osam i pol godina napustio je klub te došao u Milano na liječničke preglede prije potpisa za Inter. 

U novi klub United pušta Younga bez odštete, u znak zahvalnosti za dugu i požrtvovnu službu (odigrao je 261 utakmicu) usprkos tome što ima ugovor do ljeta. 

S Interom potpisuje ugovor na godinu i pol, a aranžman je tako kratak zato što je Young veteran, na ljeto navršava 35 godina. Polivalentni nogometaš može igrati na oba boka i u vezi, zbog čega ga Antonio Conte i želi.

Njegov Inter tako postaje utočište za islužene ili prekrižene igrače Uniteda jer prije Younga od tamo su kod Nerazzurra došli Alexis Sanchez i Romelu Lukaku. 

Young je ove sezone malo nastupao za United. Od 32 utakmice prvotimac je bio na samo deset mečeva, ali na većini je nosio kapetansku traku. 

Unitedov menadžer Ole Gunnar Solskjaer oprostio se od Younga: "Na ljeto navršava 35 godina i ako negdje može dobiti dvogodišnji ugovor, to mora iskoristiti. Mi mu nismo bili spremni ponuditi to. Ashley je bio vjerni sluga ovom klubu i želimo mu sve najbolje. Bio je kapetan, osvajao trofeje, ali sada će ga zamijeniti novi igrači."