Srpska košarkašica zadivila svijet: Prije dvije godine ostala bez noge, a sada se veličanstveno vratila na teren

Foto: Facebook

PRIČA o Nataši Kovačević obilazi svijet. Hrabra srpska košarkašica 26 mjeseci nakon prometne nesreće u kojoj je ostala bez noge, ponovno je na terenu.
 
Uz ovacije navijača Kovačević je zaigrala za Crvenu Zvezdu u dvoboju 6. kola Prve ženske lige Srbije protiv niškog Studenta, a postigla je pet poena.
 
Blic: Svima u Srbiji je srce bilo puno
 
"Tko zna-zna. Nataša je na debiju pogađala, asisitirala... Svima u Srbiji je srce bilo puno. Ova djevojka je pobijedila sve, a ovo je samo početak", piše srpski Blic o novom debiju košarkašice s brojem sedam na leđima.
 
"Imam neki osjećaj kao da nikada nisam ni odlazila, kao da ove dvije godine nisu ni prošle. Nisam razmišljala o poenima, izašla sam na teren i uživala u igri", rekla je Nataša nakon utakmice protiv Studenta i sebi postavila novi cilj: "Moram bolje, imam još prostora za napredak."
 
Predsjednik KSS-a: Nataša je više od košarkašice i košarke
 
"Od prvog dana sam znao da će se vratiti na parket. Tada su mi mnogi odmahivali glavom, ali očito je i ona vjerovala i napravila je čudo. Ona je puno više od košarkašice i košarke", smatra predsjednik Košarkaškg saveza Srbije Dragan Đilas. 
 
U rujnu 2013. Nataša, tada košarkašica Gyora, ostala je bez noge u teškoj nesreći u kojoj su poginuli trener i direktor njenog kluba. 
 
Samo mjesec i pol kasnije vratila se na teren, stala na liniju za tricu i pogodila šut. Fotografija koju je postavila na Facebook mnoge je nagnala da zastanu i - razmisle, a fotografiju su podijelile desetine tisuća ljudi.
 
 
Poruka junakinje: Sve što želite, možete ostvariti
 
"Sanjala sam da imam obje noge, nekoliko puta, no onda se probudim, nasmijem i kažem sama sebi - bar ne mogu ustati na lijevu nogu", kaže 21-godišnja Nataša, koja sada uz košarku ima vremena i za studiranje, ali i poruku za ostale:
 
"Sve što želite, možete ostvariti. Ja sam očito primjer za to."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.