Srpski golman koji je nokautirao huligana iznenađujuće napustio reprezentaciju

Foto: EPA

SRPSKI golman Seville Marko Dmitrović (31) u posljednjih se nekoliko tjedana morao obračunavati s huliganima na terenu, a sada se iznenađujuće povukao iz reprezentacije nakon 19 nastupa. Srpski izbornik Dragan Stojković Piksi ovako je objasnio povlačenje svog rezervnog vratara:

"Želi se posvetiti klupskim obavezama. Poslije dvije godine naše suradnje želim mu sve najbolje. To je njegova odluka, pretpostavljam da se želi boriti za mjesto prvog vratara Seville. Prema njegovim riječima, ima dovoljno mladih golmana kojima treba pružiti šansu. To je prava istina, ovo što ja kažem."

Težak mjesec za Dmitrovića

Podsjetimo, krajem veljače na utakmici PSV-a i Seville u Europa ligi nizozemski navijač upao je na teren i šakom udario Dmitrovića, ali mu srpski golman nije ostao dužan. Svladao je napadača, srušio ga na travnjak i čuvao dok nisu došli redari koji su ga odveli s terena. 

Zatim mu se prije četiri dana dogodio novi incident. Navijači Fenerbahčea u 54. minuti pogodili su ga upaljačem na meču Europa lige. Michael Oliver, glavni sudac te uzvratne utakmice osmine finala Europa lige, morao je privremeno prekinuti igru jer su turski navijači bacali razne predmete na teren.

Jedan od njih pogodio je Dmitrovića, koji je potom završio na tlu držeći se za glavu. Iz posjekline je krenula krv pa je morala odmah biti zatvorena. Dmitrović je potom nastavio utakmicu.