HNL

Hit napadač HNL-a za Index: Čim su me nazvali, sjeo sam u auto i došao u Goricu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

OGNJEN Mudrinski, napadač Gorice, započeo je novu sezonu na nevjerojatan način postigavši pet pogodaka nakon tri odigrana susreta u HNL-u. 

Gorica je u prvom kolu gostovala u Varaždinu. Srpski napadač ušao je pri rezultatu 1:1 u 73. minuti, a trebalo mu je samo sedam minuta da zabije za vodstvo. Do kraja utakmice zabio je još jedan gol i pomogao Gorici da ode s velikom (5:1) pobjedom. 

U drugom kolu Gorica je gostovala u Koprivnici kod Slaven Belupa. Mudrinski je ušao u 58. minuti pri rezultatu 1:0 za Slaven, a u posljednjih pet minuta je postigao dva pogotka i donio Gorici sva tri boda i stopostotan start u prvenstvo. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Treće kolo donijelo je Gorici okršaj protiv Šibenika na domaćem terenu, a Mudrinski je prvi put ove sezone krenuo od prve minute i nastavio svoj niz.

Već u trećoj minuti pokazao je da je to bila dobra odluka trenera Dambrauskasa i zabio za 1:0. Gorica je na kraju slavila s 3:2, a Mudrinski je zadržao mjesto na vrhu ljestvice strijelaca. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali sažetke utakmice Gorice i Šibenika možete pogledati OVDJE.

Sjajan početak sezone u Gorici Mudrinski je komentirao u razgovoru za Index, a dotaknuo se i niza zanimljivih detalja iz svog privatnog života. 

Kako se osjećaš nakon ovakvog starta u sezonu? 

Jako sam sretan zbog toga, ali više me veseli što ekipa igra dobro. Vezali smo tri pobjede i dokazali smo da nismo slučajno pobijedili na prva dva gostovanja. Igramo lijep nogomet, igramo otvoreno i napadački, ovo sve pokazuje koliko smo dobri. Trener me jako dobro upoznao i zna što mu mogu pružiti, a tu su i moji suigrači koji se trude da se lijepo osjećam u Gorici. Bez njih ne bih zabio sve te golove.

Kako se općenito snalaziš u Gorici kao klubu i gradu? 

Došao sam ovdje na dva ili tri mjeseca, potpisao sam posudbu posljednjeg dana prijelaznog roka i trebao sam biti tu do 30. 6. Onda se sve to odužilo zbog korone, ali ovdje su me stvarno sjajno prihvatili. Lijepo se osjećam, čim se pojavila mogućnost da produžim posudbu na još godinu dana, nisam morao puno razmišljati. Sjeo sam sa sportskim direktorom i razgovarao s trenerom, nije bilo razloga da ne produljim. 

Kako provodiš slobodno vrijeme u Gorici?

Jako mi je lijepo u Gorici, družim se puno sa suigračima, idemo na razne teambuildinge. Dolazi mi djevojka, odlazim i do Zagreba koji je blizu i jako lijep grad. Stvarno mi je lijepo ovdje.

Jesi li s nekim od suigrača posebno kliknuo?

Ne bi bilo zahvalno sada izdvajati nekoga jer sa svima imam sjajnu komunikaciju, ali ako baš moram sigurno bih istaknuo Dvornekovića, Čabraju, Čanađiju i Jovičića. Ovi ostali su svuda po Zagrebu, a Nindža je tu u Gorici i uvijek spreman pomoći. Svi su takvi, nema iznimke. Imam osjećaj kao da sam ovdje dvije ili tri godine, a ne pola godine.

Imaš li ambicije ostati trajno u Gorici?

To je jako daleko. Imam ugovor s Jagiellonijom na tri godine, ali ne bih razmišljao puno unaprijed. Imam sigurnost tog ugovora, ali u nogometu je sve moguće. Ako bude priče o tome, naravno da ćemo sjesti za stol i porazgovarati. Sve je otvoreno.

Kako je došlo do tvog dolaska u Goricu?

Kontaktirao me sportski direktor, doslovce smo se sve dogovorili u jednom danu. Rekli su mi da im treba napadač, a ja nisam bio u sjajnoj poziciji u Poljskoj pa nije bilo teško dogovoriti se. Odmah sam sjeo u automobil i došao u Goricu. 

Kako ti je raditi s trenerom Dambrauskasom?

Na svakom treningu se vidi njegova želja za napretkom, stalno pokušava iz nas izvući maksimum. Kad god zabijemo dva gola on od nas traži da zabijemo još jedan. Voli otvoren i napadački nogomet. To najbolje pokazuju rezultati u ovom prvenstvu. Veliki je radnik, živi za nogomet 24 sata i svi uživamo što imamo takvog trenera.

Kako je reagirao jučer nakon dva primljena gola u zadnjim minutama?

Kad se pobijedi, onda je atmosfera naravno bolja. Najbitnije je da uzimamo bodove, ali malo smo se opustili, nismo smjeli dozvoliti da se ono dogodi. Popričali smo malo u svlačionici, ali tek nam predstoji dublja analiza. Dobili smo tri dana slobodno, nije nam htio dugo čitati bukvicu nakon utakmice. Nismo smjeli to dozvoliti, ali bože moj, događa se. Mislim da je i dobro što nam se to dogodilo, to je pokazatelj da se nikad ne smijemo opuštati.

Dok je Ndiaye bio u klubu, ti si bio druga napadačka opcija. S obzirom na to da iza sebe imaš bogatu golgetersku karijeru, je li ti to predstavljalo problem? 

Nitko ne voli sjediti na klupi i biti neka druga opcija. Što se mene tiče imao sam problema s ozljedom i nisam prošao pripreme. Malo sam trenirao prije Varaždina i nisam mogao igrati od prve minute. Vidim to i sam, osjetim na treninzima da nisam potpuno spreman. Zbog toga nisam bio starter, ali mi smo svi profesionalci i odluka trenera se mora poštovati. Nebitno je igrao pet ili 90 minuta, odluka se mora poštovati.

Imao si nekoliko epizoda u inozemstvu, ali nisu bili osobito uspješne. U čemu je bio problem?

Kad sam otišao u Greuther Furth, tu sam ja napravio pogrešku. Prerano sam raskinuo ugovor zbog nekih osobnih stvari koje su utjecale na mene. U Švicarskoj mi je jednostavno istekao ugovor i išao sam tražiti novi klub, a u Jagielloniji mi se neke kockice nisu posložile od samog početka. Ulazio sam s klupe kao i u Gorici, ali ono što sam u Gorici zabio sam tamo promašivao i to je bio problem. Gdje god sam došao trebalo mi je malo vremena za adaptaciju, ali tako je, kako je. Ne treba se vraćati u prošlost.

Postoji li neki protivnik protiv kojeg ti je posebno teško igrati u HNL-u?

Nisam igrao dovoljno protiv najboljih stopera u ligi pa ne mogu prosuditi tko mi ne leži, ali ako mogu proširiti na klubove, onda svakako Slaven Belupo. Otkad sam tu, tri puta samo igrali protiv njih i sva tri puta je bilo jako teško. Teško im je zabiti gol iz izgrađene akcije, kad postave obranu jako se dobro brane. Njih bih istaknuo kao baš teškog protivnika. 

O tebi su se jučer raspisali i srpski mediji, kako doživljavaš njihovu pozornost? 

Trudim se ne obraćati pozornost na medije. Ja radim svoj posao najbolje što mogu, a moj posao su nogomet i golovi. Na to sam fokusiran. Vidim sve što se piše, ali ne dajem veliki značaj tome. Kad igrač daje golove i kad je u dobroj formi svi pišu najbolje o njemu, ali ima i ona druga strana kad ti ne ide dobro pa se piše loše. To je sve normalno, ali ja se trudim baviti onime što se događa na terenu.

Ranije si isticao da voliš gledati serije i čitati knjige. Imaš li neke favorite?

Što se tiče serija to je najviše La Casa de Papel ili Billions, takve serije, volim akciju. Kad su knjige u pitanju veliki sam obožavatelj Donata Carrisija. Volim uvijek pogledati dobru seriju, ali samo ako na televiziji nema nogometa koji me zanima. Pratim Ligu prvaka i lige Petice, a volim gledati i neke ekipe u kojima sam ranije igrao da vidim kako im ide.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.