Srpski mediji: Dobro je što nismo prošli

Foto: EPA

PORTUGAL je pobijedio Švicarsku u osmini finala Svjetskog prvenstva 6:1 te se plasirao u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Maroka. Podsjetimo, Švicarska je prošli tjedan pobijedila Srbiju (3:2) u direktnom dvoboju za drugo mjesto skupine G, što je ujedno najkontroverznija utakmica turnira u Kataru.

Telegraf je u naslov izvještaja utakmice Portugal - Švicarska napisao: "Dobro je što nismo prošli dalje: Portugal sa 6:1 zgromio Švicarsku, svijet vidio spektakl Gomeza!" Mondo je u naslov stavio: "IZBACILI SRBIJU, PA DOŽIVJELI BLAMAŽU! Portugal PREGAZIO Švicarsku i bez Cristiana Ronalda!"

Blic piše: "SILA SU I BEZ RONALDA Čudo iz Benfice odvelo Portugal u četvrtfinale i režiralo debakl Švicarske: Šestica i poruka svijetu – spremni smo za titulu!" Kurir je, pak, napisao: "ŠVICARCI POTPUNO PONIŽENI IDU KUĆI! Nemilosrdni Portugalci RAZBILI Švicarce, Xhaka i družina pognutih glava pakiraju kofere."

Naslov portala Novosti je "XHAKA I SHAQIRI U SUZAMA: Švicarska nokautirana - ispala sa Svjetskog prvenstva uz punu mrežu! Portugal se odrekao Ronalda jer ima novu zvijezdu", dok Alo piše: "HAT-TRICK RAMOSA ZA POTOP ŠVICARSKE Brutalni Portugalci 'zgazili' provokatore i spakirali im šest komada".