koronavirus u sportu

Srpski nogometni heroj osuđen na kućni pritvor. S njim pao i legendarni turbofolker

Screenshot: Youtube

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ, najbogatiji nogometaš Srbije koju je golom odveo na prošli SP, zbog "nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije koronavirusa" pravomoćno je osuđen na tri mjeseca kućnog pritvora.

On je jedan od deset ljudi koje je policija zatekla u baru beogradskog hotela Crown Plaza te ih uhitila. Odvedeni su pred tužitelja zato što su prekršili odluku vlade o zabrani okupljanja tijekom izvanrednog stanja koje je na snazi u Srbiji zbog haranja korone.

Propust Prijovića i ostalih nije bio kršenje policijskog sata koji je na snazi u Srbiji, nego što su ušli u restoran i što ih je bilo više od pet. Prekoračili su dozvoljeni broj osoba na jednom mjestu. 

Svih deset koji su privedeni zaključili su sporazume s tužiteljstvom o priznanju krivnje na osnovu kojih su pravomoćno osuđeni na po tri mjeseca kućnog pritvora. Sporazum je potvrdio sud u Beogradu i istog dana presude su postale pravomoćne.

Među njima je Prijović, ali i poznata lica koja su se zatekla s njima, pjevač Radiša Trajković, proslavljen pod umjetničkim imenom Đani, njegova supruga i sin, ali i turbofolk legenda Mitar Mirić.

Prijović je treći poznati srpski nogometaš koji je šokirao zemlju svojim po život opasnim ponašanjem dok zemljom hara korona, kojom je u toj zemlji zaraženo preko dvije tisuće ljudi, dok ih je više od 50 umrlo.

Prvi je uhićen Realov napadač Luka Jović, kojem prijete tri godine zatvora zato što je po dolasku iz Španjolske, u kojoj je katastrofalno stanje zbog korone, umjesto u karantenu otišao u šetnju Beogradom.

Idući je bio Nikola Ninković, defenzivac Ascolija u talijanskoj regiji Marche, u kojoj su samo dan prije njegova dolaska od korone umrle 23, a od početka haranja virusa u toj zemlji ukupno 114 osoba. Ninković je prekršio i srpski zakon o obaveznoj izolaciji. I to po dolasku u Srbiju iz zemlje koja je svjetsko žarište korone. Po dolasku u državu u kojoj zbog epidemije korone vlada izvanredno stanje, Ninković je umjesto u dvotjednu samoizolaciju otišao u beogradski bogati noćni život. Prije dva tjedna viđen je u više poznatih tamošnjih kafića i restorana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.