Srpski nogometni reprezentativac u Zagrebu igra na Europskom prvenstvu u šahu

Foto: Screenshot (Instagram/Fudbalski savez Srbije)

POVREMENI srpski nogometni reprezentativac Dejan Joveljić (24) natječe se na Europskom prvenstvu u šahu u Zagrebu. Joveljić se od četvrtka natječe na Europskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Tim se sportom ozbiljnije počeo baviti za vrijeme koronavirusa, dok je živio u Bruxellesu kao nogometaš Anderlechta. Išao je potom na sate šaha kod europskog prvaka i srpskog izbornika Miodraga Paunovića.

"Nisam loš, ali otkako sam prešao u Los Angeles, zbog vremenske razlike, s trenerom više ne radim kao prije. Svaki dan igram šah, ali to nije ni približno korisno kao kada s trenerom radim nešto ciljano", rekao je Joveljić, koji trenutno igra za MLS momčad LA Galaxy. O njegovom pothvatu u Zagrebu oglasio se i FSS.

"Reprezentativac Srbije i prvotimac LA Galaxyja Dejan Joveljić iskoristio je kraj sezone i pauzu u MLS-u da sudjeluje na Europskom prvenstvu u šahu. Prvenstvo je održano u Zagrebu, a napadač naše reprezentacije ostvario je solidan učinak, osvojivši šest poena u trinaest odigranih partija." Joveljić ima šest nastupa za Srbiju i dva gola, a u karijeri je bio igrač Crvene zvezde, Eintracht Frankfurta, Anderlechta i Wolfsbergera. U Galaxyju je od 2021. godine.