FOOTBALL MANAGER

Srpski šestoligaš zaposlio 22-godišnjaka zbog uspjeha na Football Manageru

Foto: FK Bežanija/Facebook

ANDREJ PAVLOVIĆ (22) postao je član stručnog stožera FK Bežanije zahvaljujući svom umijeću u videoigri Football Manager.

Mladi Beograđanin doživio je san svakog ljubitelja ove popularne nogometne simulacije. Naime, direktor FK Bežanije pozvao je Pavlovića da pomogne klubu kao analitičar nakon što je u Football Manageru taj isti klub doveo do polufinala Lige prvaka u periodu od 16 godina.

Također, osvojio je 10 uzastopnih titula u Superligi Srbije i šest kupova.

"Ne bih se hvalio, ali sam svojevrsna legenda u svom FM svijetu. Kontaktirao sam ih i pokazao im moje rezultate na FM-u te sugerirao da bih mogao pomoći jer volim statistiku. Nisam očekivao da će me pozvati. Poslije prijateljskog razgovora s direktorom on me pitao bih li htio doći u subotu na prvu utakmicu da vidim kako će to proći. Nisam mogao vjerovati, bio sam šokiran kad su me pozvali", rekao je Pavlović za SPORTbible, koji je prvi objavio ovu nevjerojatnu priču.

Pavlović je prvu utakmicu kao Bežanijin analitičar odradio prošlu subotu poslijepodne kad je njegova ekipa uzela sva tri boda protiv FK Dedinja u pobjedi na domaćem terenu 2:1. Napravio je detaljni statistički izvještaj s utakmice i podijelio ga na Redditu. Naišao je na veliki broj ohrabrujućih i pozitivnih komentara.

U klubu su bili impresionirani njegovim radom i odmah mu dali novi zadatak. Dan kasnije analizirao je mlađu selekciju svog kluba.

Bežanija je trenutno 12. u konkurenciji 14 ekipa sa svega osam bodova iz isto toliko utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.