Srpski vaterpolist postaje Hrvat. Odobren mu je zahtjev

Foto: Instagram

MATIJA ŽEŽELJ (22), srpski vaterpolist hrvatskih korijena, dobio je pozitivno mišljenje Hrvatskog olimpijskog odbora za prijem u hrvatsko državljanstvo. Osim njega, dobili su ga američki igrač baseballa Spencer David Curran Mathers (17) i trener taekwondoa Ali Noghandoost (31) iz Irana. 

Žeželj je podnio zahtjev da mu se odobri prijem u državljanstvo, a HOO je na to pozitivno odgovorio. Vaterpolist je igrao za Crvenu zvezdu, Novi Beograd i Šabac, a od prošle godine član je njemačkog Potsdama. Sada će ubuduće umjesto za Srbiju, moći igrati za njenog najvećeg rivala Hrvatsku. Upravo su ove reprezentacije igrale u finalu nedavnih Olimpijskih Igara, a pobijedila je Srbija. 

Vijest o srpskom vaterpolistu koji je zatražio i dobio hrvatsko državljanstvo je na udarnim mjestima srpskih medija

Vijest da je Žeželju odobren prijem u hrvatsko državljanstvo izazvala je veliku pažnju srpskih medija. Telegrafu i Blicu je na udarnom mjestu portala uz naslov: "Bivši igrač Zvezde dobiva hrvatsko državljanstvo: Mijenja reprezentaciju Srbije za Hrvatsku!".

Alo ju je objavio pod naslovom "Totalni šok. Srpski vaterpolist postaje Hrvat". Novosti su ovako opremile vijest: "Srbija gleda i ne vjeruje. Srpski vaterpolist preko noći odlučio igrati za Hrvatsku". Republici je naslov: "Hrvati kradu vaterpolista Srbiji. Bivši igrač Crvene zvezde već dobio državljanstvo."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.