SKIJANJE

Startao prvi i ostao nedostižan za sve na spustu u Garmischu

Foto: EPA

NJEMAČKI skijaš Thomas Dressen došao je do svoje četvrte pobjede u Svjetskom kupu nakon što je u subotu bio najbrži na spustu pred domaćim navijačima u Garmisch Partenkirchenu.

Dressen je imao startni broj 1 i postavio vrijeme 1:39.31 minuta, koje je bilo nedostižno za sve ostale konkurente, pa je ovaj 26-godišnjak postao prvi Nijemac koji je slavio u Garmisch Partenkirchenu od 1992., kad je pobjednik bio Markus Wasmeier.

Drugoplasirani Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde je za Dressenom zaostao samo 16 stotinki, dok je francuski veteran Johan Clarey osvojio treće mjesto sa zaostatkom od 17 stotinki. Vodeći spustaš svijeta Švicarac Beat Feuz je osvojio šesto mjesto s 35 stotinki zaostatka za pobjednikom.

Feutz je s 520 bodova vodeći u redoslijedu za spustaški Mali kristalni globus, ispred ozlijeđenog Talijana Dominika Parisa (384), Kildea (307) i Dressena (306).

U ukupnom redoslijedu za Veliki kristalni globus vodi Norvežanin Henrik Kristoffersen s 841 bodom. Na drugo mjesto se probio njegov sunarodnjak Kilde sa 780 bodova, a treći je Francuz Alexis Pinturault (722).

U nedjelju je u Garmisch Partenkirchenu na rasporedu veleslalom u kojem će nastupiti i najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.