AMERIČKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Steve Kerr dobiva novu veliku ulogu u prebogatoj košarkaškoj karijeri

Foto: AP Photo/Jeff Chiu/Guliver

SLJEDEĆI glavni trener američke muške košarkaške reprezentacije bit će Steve Kerr, objavio je Adrian Wojnarowski s ESPN-a i najavio da će informacija uskoro postati i službena.

Kerr je bio pomoćnik dosadašnjem treneru Greggu Popovichu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, na kojima su Amerikanci osvojili zlato, unatoč teškoćama na pripremama i porazu od Francuske na početku turnira.

Popovich je vodio SAD i na SP-u 2019., no tada su Amerikanci doživjeli debakl i završili na sedmome mjestu, što im je najgori plasman u povijesti tog natjecanja.

Pet puta NBA prvak kao igrač, triput kao trener

Kerr će tako dobiti novo poglavlje u nevjerojatno bogatom životopisu. Kao igrač osvajao je NBA naslove s tri različita kluba - tri s Chicago Bullsima i po jedan sa San Antonio Spursima i LA Lakersima. Zatim je vrlo uspješno radio kao televizijski komentator i analitičar pa je šest godina proveo u Phoenix Sunsima, prvo kao suvlasnik i savjetnik, a zatim i kao predsjednik te generalni menadžer.

Od 2014. je trener Golden State Warriorsa, s kojima je u prvih pet sezona došao do finala, osvojio tri naslova i postavio rekord sa 73 pobjede u sezoni.

Ovog je ljeta osvojio i olimpijsko zlato kao pomoćnik, a 2024. u Parizu će imati priliku i kao glavni trener. U njegovu stručnom stožeru, javlja Wojnarowski, bit će, među ostalima, trener Phoenix Sunsa Monty Williams, trener Miami Heata Eric Spoelstra i trener momčadi sveučilišta Gonzaga Mark Few.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.