Stipić o Brazilu: Da se ovo dogodi u županijskoj ligi, poslije ne bi bilo pečenja

Screenshot: HRT

BRAZIL je pobijedio Švicarsku 1:0 u drugom kolu skupine G Svjetskog prvenstva u Kataru. Bila je to uglavnom nesadržajna i nezanimljiva utakmica, no Brazil je bio bolji za taj jedan gol. Strijelac za gol vrijedan tri boda bio je Casemiro u 83. minuti. Brazil se ovim rezultatom sa šest bodova plasirao u osminu finala kolo prije kraja. Slabo izdanje Brazila, koji je favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva, komentirao je HRT-ov stručnjak Tomislav Stipić.

"Militao je bio strano tijelo, a igrači su bili na krivim, neprirodnim pozicijama. Rodrygo je igrao desetku, Militao desnog beka, Antony je poslije igrao krilo, ekipa je podnijela teret u svih 90 minuta. Nije bilo eksplozivnosti, sambe i kreacije. Trener je danas napravio toliko greški... Kad bi se ovo dogodilo u županijskoj ligi, ne bi bilo poslije ni pečenja ni pića", rekao je Stipić u emisiji Qatara.

"Očigledno Tite više voli destrukciju nego kreaciju, ali to nije DNA Brazila. Ovako neće razveseliti navijače, ovako voditi ovakvu grupu igrača. Brazil treba napadati s loptom, biti aktivan, razveseliti sve ljude pred televizijom, nas u studiju. Ovo danas je jednostavno bilo nedovoljno. Jedina izlika može biti Neymar, ali ako to reduciramo samo na njega, onda oni imaju problem", rekao je Stipić.