Jedan od glavnih Dinamovih igrača otpada s popisa za Europu. Tko će to biti?

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

DINAMO u utorak u 17 sati na Maksimiru protiv Lokomotive igra zaostalu utakmicu 4. kola SuperSport HNL-a. Susret se trebao igrati u Kranjčevićevoj, ali je Lokomotiva zbog loših vremenskih uvjeta u Zagrebu zatražila i dobila zamjenu domaćinstva. To je početak ludog rasporeda za Dinamo koji će do kraja veljače odigrati čak devet utakmica.

Dvije od njih igrat će u Europi, i to protiv jakog Betisa. Prvi susret igra se u Sevilli 15. veljače, a uzvrat tjedan dana kasnije u Zagrebu. Sergej Jakirović je u nedavnom intervjuu za Index rekao kako trenutačno fokus nije na Europi, ali je sasvim jasno da Dinamo želi doći što dalje.

Jakirović mora do 2. veljače predati popis igrača koji će igrati u nokaut fazi Konferencijske lige. Na tom popisu može biti najviše 25 igrača, a na A-listu se mogu dodati maksimalno tri nova igrača. Postoji i B-lista, ali na njoj su svi igrači rođeni nakon 1. siječnja 2002. godine i koji su produkt klupske omladinske škole. Taj popis klubovi mogu uređivati 24 sata prije svake utakmice.

Došla četvorica novih igrača

Dinamo je u ovom prijelaznom roku doveo četiri nova igrača: Morena Živkovića, Frana Brodića, Takuyu Ogiwaru i Arbera Hoxhu. Na europskom popisu nema Kevina Theophile-Catherinea i Arijana Ademija, budući da su oni u klub došli nakon zaključenja popisa za prvi dio sezone.

Moreno Živković automatski je na popisu. Ulazi na B listu jer je rođen nakon 1. siječnja 2002. godine i s njegovom prijavom Jakirović neće imati problema. No, hoće sa spomenute tri jer mora odlučiti koga će izostaviti s popisa.

U igri za tri mjesta su Brodić, Ogiwara, Hoxha, Ademi i Theophile-Catherine. Francuski stoper postao je nezamjenjiv u prvih jedanaest, a Hoxha je došao kao idealno rješenje na lijevom krilu, kao i Ogiwara na lijevom beku.

Arijan Ademi bio je odličan na ovim pripremama, uhvatio je formu i na proljeće će biti jedan od lidera Dinama u borbi za titulu prvaka. Fran Brodić također je bio sjajan na pripremama, pokazao je da može biti jako koristan i da se na njega može ozbiljno računati.

Ademi ispada iz kombinacija?

Brodić je, ipak, možda najveći konkurent da se ne nađe na popisu za Europu, jer su u sastavu Petković i Kulenović pa su napadačke opcije manje-više pokrivene. Theophile-Catherine i Živković odlično su izgledali na pripremama. Jako su stabilni u obrani, a to će Dinamu ipak biti jako važno u Europi, pa bi se Francuz mogao naći na popisu.

Tamo će sigurno biti Ogiwara i Hoxha, dva najveća pojačanja ove zime, što znači da bi Arijan Ademi opet mogao ostati bez Europe. Dinamo ima više nego dovoljno veznih igrača pa bi najlogičnije bilo da se na popisu ne nađe Ademi. Na taj bi se način i njega čuvalo za puno važniji HNL, a netko poput Petra Sučića imao bi više prostora da u Europi skuplja iskustvo.