Što će nam Bilić? Mamić iz Mirlović Zagore za Tursku "pozvao" Anasa i Antu

"ANAS SHARBINI i Vukušić pokazali su da mogu puno pomoći reprezentaciji već protiv Turske" zaglumio je Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš, nakon pobjede Bilih na neutralnom terenu protiv dojučerašnjeg (i vjerojatno sutrašnjeg) drugoligaša, svog "priku" iz lože Kantride.

Splićani zabili tri gola Lučkom: Hajduk stigao na minus jedan iza Dinama

Kao što se sjećate, gospodar hrvatskog nogometa je u Rijeci, nakon ekspresne sjednice na kojoj je produljio izbornički život Slavenu Biliću, znakovito dodao kako bi "Hrvatska s Badeljom i Sammirom bila prvak Europe". Kako na istom mjestu od Mamića nije dobio "po piksi", nego su si srdačno stisnuli ruke, Maleš je očigledno pokupio neke manire gazda Zdravka.

Jer kako drugačije protumačiti da nakon par dobrih predstava protiv HNL-davljenika, u reprezentaciju gura Sharbinija mlađeg, kojeg se skoro dvije godine čekalo da proigra, što je konačno i napravio, kada je poput Sammira, postavljen iza dvije špice.

Maleš se doduše ogradio kako ne želi nikom ništa nametati, ali svejedno je previše imati i jednog Mamića, ne treba nam još jedna njegova kopija.

Trener Balakov srećom nikog nije gurao u reprezentaciju, iako je i on pohvalio najboljeg Hajdukovog igrača u Kranjčevićevoj: "Kada Anas igra kao danas, onda se sve čini lako, njemu i cijeloj momčadi. Za njega je posebno bitno da je ulovio kontinuitet odličnih igara."

"Golove smo Lučkom zabili u pravim trenucima - prvi na samom početku utakmice, a drugi kada se susret lomio. Posebno me raduje što smo igrali disciplinirano i držali se dogovora i to protiv Lučkog, koji je momčad što se ne smije podcijeniti.

Nisam se bojao da će nam se dogoditi isto što i u Karlovcu, gdje smo olako prokockali bodove, igrali smo čvršće nego tamo. Stalno radimo na psihološkom napretku i to se vidjelo u Kranjčevićevoj."

Naravno da nije mogao izbjeći pitanje o tome da Dinamo, koji je prije sedam dana bio udaljen nedostižnih sedam bodova, sada na dohvat ruke, sa samo jednim bodom viška (i utakmicom manje): "Naša filozofija je poznata - pobjeđivati iz utakmice u utakmicu i ne opterećivati se Dinamom. Ne zaboravimo da nas već u srijedu čeka važna kup utakmica protiv Karlovca."

Trener Lučkog Željko Kopić poželio je sreću Hajduku u lovu na Dinamo: "Hajduk je iskoristio svoj forte: Stvaranje viška i ofenzivne igrače. Platili smo danak tome što smo se nadigravali s Hajdukom, nismo se povukli, pa su nas iskontrirali, iako to nikako nismo smjeli dopustiti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.