Što o novoj Ciboni misle kapetan Rozić i najzvučnije pojačanje Delaš?

MARINA ROZIĆA s košarkaškom loptom nismo vidjeli još od siječnja, kada je zbog ozljede Ahilove tetive morao "pod nož". Na prvom okupljanju uoči početka priprema Cibone sada kapetan kaže kako je zdravstveno stanje  dobro iako još uvijek nije na 100 posto.

> Radulović okupio golobradu Cibonu: Stojim iza svakog imena koje sam doveo

> Vukovi ne žele Mrave u svom dvorištu: "Mogu igrati utakmice pod Tornjem, ali to je sve!"

"Noga je dobro, dobro napredujem i još malo pa ću biti na 100 posto. Čekam zeleno svjetlo doktora. Pregled će biti obavljen za nekoliko dana i onda ćemo vidjeti točno što i kako. Nikada nisam više trenirao, dobro se osjećam", rekao je čovjek kojem Zdravko Radulović najviše vjeruje...

"Je, pričali smo mnogo ovo ljeto. Rekao je da me želi zadržati i da sam kapetan. Napravit ću sve da pomognem ovoj ekipi", objašnjava Roza.

I sam priznaje da mu je početak sedme sezone u Ciboninom dresu vjerojatno najčudniji početak do sada. Potpuno nova momčad, a on je sa 27 godina daleko najstariji igrač. Nitko to nije očekivao.

"Čudno mi je jer dugo nisam bio na početku priprema, a i tu sam nastariji, a ne smatram se tako starim. Ekipa je dobro složena, ima mladih i potentnih igrača i na kraju će to biti dobro", smatra kapetan i zaključuje:

"Ova ekipa je sigurno drugačija od prošlih. Došao je Delaš i Vragović. Da sada ne nabrajam, radi se o potpuno novoj momčadi. Zdravko će to posložiti jako dobro."

Delaš: Bolje Cibona nego sjedenje u Žalgirisu

A upravo je mladi reprezentativac Mario Delaš jedan od onih od kojih se najviše očekuje. Cibona ga je zgrabila kada je Žalgiris odlučio da će ga ove sezone poslati na posudbu. Dojam je da mladi Splićanin i nije presretan takvim raspletom. Izbora ipak nije imao.

"U Žalgirisu mi je bilo super. Sada treba vidjeti kako će biti tu. Žao mi je bilo što odlazim, ali bolje i to nego da gore sjedim i gledam sa strane", objašnjava pomalo sjetnim glasom.

U Ciboni ga očekuje puno rada i dokazivanja...

"Bit će radno, to je prvi dojam. Najviše su spominjali upravo tu riječ kada su nam se prvi put obratili. Mlada je ekipa, nemamo što drugo nego raditi", objašnjava Delaš i dodaje:

"Teško je reći što bi me zadovoljilo. Što više minuta, što više dobrih taktika i pobjeda. A za cijelu momčad, naravno, što više dobrih utakmica i pobjeda."

Golobradim mladićima teško će biti dostići rezultat od prošle sezone. Toga je svjestan i Delaš.

"Sigurno je da se na papiru radilo o jačoj momčadi. Bila su bolja imena. Što vrijeme bude odmicalo, to ćemo biti bolji. Mladi smo i napredovat ćemo."

Cilj je Top 16 Eurolige. Je li to previše za ovako mladu momčad?

"Pogledao sam malo što nas čeka u Euroligi. Svi imaju šanse, nitko prije utakmice nije pobijedio. Sa svima možemo igrati. Šanse postoje, sve je otvoreno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.