Dalić u problemima. Euro je sve bliže, a jedan od glavnih igrača ne igra

Foto: Profimedia

WOLFSBURG je u 30. kolu Bundeslige golom Jonasa Winda u 43. minuti pobijedio Bochum 1:0 i napravio veliki korak prema ostanku u ligi. Momčad Ralfa Hassenhüttla skočila je na 13. mjesto i ima pet bodova više od zone ispadanja uz utakmicu više od Mainza.

Bila je još jedna utakmica u kojoj 26-godišnji Lovro Majer nije bio u početnoj postavi Wolfsburga. Dapače, otkad je Niko Kovač dobio otkaz sredinom ožujka, hrvatski reprezentativac ni u jednoj od četiri utakmice nije bio u početnoj postavi Wolfsburga. Na zadnje tri dobio je tek nešto više od pola sata, da bi protiv Bochuma čitavu utakmicu odsjedio na klupi.

Wolfsburg igra grozno, a Majer sjedi na klupi

To bi bilo razumljivo da je Hassnehüttl našao neku dobitnu formulu pa da je Wolfsburg proigrao. Dobro je krenuo pobjedom u gostima kod Werdera 2:0, a u toj utakmici je Majer u 31 minuti na terenu zabio gol za 2:0 i potvrdu pobjede.

Wolfsburg je u sljedećem kolu igrao kod kuće protiv Mönchengladbacha, ali je i u toj utakmici ušao s klupe u porazu 3:1. Wolfsburg je odigrao groznu utakmicu, no Majer nije bio u postavi ni protiv Leipziga u sljedećem kolu. Njegova momčad opet je izgubila, i to 3:0.

Današnji susret s Bochumom bio je prvi u kojem je Majer čitavu utakmicu prosjedio na klupi otkad je došao u Wolfsburg. To je posebno nejasno jer je za Hrvatsku protiv Egipta prije manje od mjesec dana odigrao savršenu utakmicu, ali Hassenhüttlu to očito nije previše važno u situaciji u kojoj mora naći dobitnu formulu u momčadi da ostane u ligi.

Iznenadila ga odluka trenera

Kako doznajemo, Majer je dosta iznenađen takvim razvojem situacije od odlaska Nike Kovača, na čije inzistiranje je ljetos i došao iz Rennesa. Wolfsburg ga je platio nešto manje od 30 milijuna eura, dao mu ugovor do 2028. godine i sad ga drži na klupi.

Smjena Nike Kovača je nakon niza loših rezultata bila očekivana, ali ništa nije dalo naslutiti da će Majer odmah preseliti na klupu. Očito neće moći računati na preveliku minutažu do kraja sezone, nakon koje počinje Europsko prvenstvo.

Mala minutaža uoči Eura

Majer je u reprezentaciji u zadnje vrijeme igrao sjajno i pred kraj kvalifikacija za EP postao jedan od glavnih igrača. U ključnoj pobjedi 2:0 u Latviji je zabio i asistirao, bio je odličan u Maksimiru protiv Armenije i onda u spomenutoj utakmici protiv Egipta na prijateljskom turniru u Kairu.

Očekivalo se da će u završnici Bundeslige igrati važnu ulogu, ali se to, barem zasad, nije dogodilo. Dalić je uvijek govorio da je vrlo važno da reprezentativci igraju u svojim klubovima. Majerov status u reprezentaciji nije upitan, ali sigurno da će manjak minutaže zabrinuti Dalića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.