Što se dogodilo na plaži u Pireju? Indexu potvrđeno otkud Zupcu krvavo koljeno

Screenshot: X

PORAZOM od Grčke u finalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre hrvatski su košarkaši završili svoje reprezentativno ljeto. Momčad koja se još od lanjskog okupljanja dičila zajedništvom u skladu s tim odlučila se, uz blagoslov izbornika, na zajednički izlazak u Pireju, ispuhati se nakon svega na posljednjem druženju nakon mjesec dana priprema i natjecanja, prije rastanka i novog okupljanja tek idućeg ljeta.

Izlazak u noćnom klubu na plaži potrajao je do zore, kad su se u preostalim posjetiteljima nakupile značajne količine alkohola. Nekolicina grčkih navijača, koji su slavili pobjedu i prvi plasman na Olimpijske igre još od 2008., možda je imala zamagljen vid, ali ni tako im nije bilo teško prepoznati Darija Šarića i Ivicu Zupca, tipove od 210 cm, koji usput igraju u najglamuroznijoj ligi svijeta.

Počeli su provocirati, prvo verbalno, a zatim i fizički. Alkoholom potkrijepljeno samopouzdanje da se namjere na takve mrcine, k tome još i sportske zvijezde, bilo je dovoljno za početak sukoba. Na snimkama iz kluba vidi kako se Zubac hrva s nekolicinom Grka i mlatara po njima te kako Šarić dotrčava, a sukob se uskoro naizgled smiruje.

Na sljedećoj snimci vidi se kako osoba, za koju nam je potvrđeno da je zaštitar, hvata Šarića hrvačkim potezom za vrat kako bi ga smirio, a hrvatski kapetan naizgled nakratko gubi svijest i leži na tlu, dok drugi zaštitari sprječavaju zabrinutog Zupca da mu priđe. Nekoliko sekundi kasnije Šarić dolazi k sebi i svi zajedno napuštaju klub, svjesni da je vrijeme za fajrunt, zovu taksi i vraćaju se u hotel, iz kojeg su ujutro u vlastitim aranžmanima odlazili na aerodrom i odlazili svaki na svoju destinaciju.

Osim jasne neispavanosti, na igračima nije bilo tragova incidenta, osim što je Zubac imao raskrvavljenu nogu ispod koljena, za koju je Indexu iz više izvora potvrđeno da se radi o oderanoj koži na pijesku, a ne posljedici nekakvog udarca.

To je, otprilike, nakon razgovora s nekolicinom upućenih, rekonstrukcija događaja s pirejske plaže iz noći s nedjelje na ponedjeljak, koji su fokus s lijepe priče o povratku hrvatske košarke u relevantnost preusmjerili na tabloidni sadržaj.

Šarićev otac: Nije mu to trebalo, što da je netko izvadio nož?

"Ja se nisam još čuo s njim, ali razgovarao je s majkom", rekao je za Index Darijev otac Predrag Šarić, potvrdivši da ne zna puno više nego što je čitao u medijima i vidio na snimkama, osim da je njegov sin dobro i bez posljedica. Ali to ne znači da nije ljutit na njega.

"Nije trebao tamo biti i dovesti se u takvu situaciju, pogotovo jer je vrhunski sportaš i uzor mladima. Još važnije, nikad ne znaš kad će netko u toj situaciji izvući nož ili nešto slično, probosti te, uništiti ti život i karijeru, zbog noćnog izlaska. A znamo kako je završila priča s Bad Blue Boysima u Grčkoj", rekao je Predrag Šarić, i sam bivši košarkaški reprezentativac.

Na kraju je sve završilo bez ikakvih posljedica, osim što je dijelove incidenta vidio cijeli svijet, što je zapravo i manje čudno od toga da je sve snimala samo jedna osoba pa nema više videomaterijala. To je stvarnost današnjice kojom dominiraju društvene mreže i svaki sportaš mora biti svjestan te opasnosti, a pogotovo oni koje je tako jednostavno prepoznati kao košarkaše.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.