TAEKWONDO

Stojković i Kanaet osvojili medalje na EP-u u taekwondou

Foto: EPA

TREĆEG i predzadnjeg dana Europskog prvenstva u taekwondou u Manchesteru Hrvatska je stigla do nove dvije medalje, čime ih je ukupno osvojeno sedam. Lena Stojković, članica splitskog kluba Marjan, u kategoriji do 46 kilograma stigla je do polufinala, kao i brončani olimpijac i još jedan član Marjana Toni Kanaet, koji je u kategoriji do 80 kilograma s dva prekida osigurao medalju.

Brončani olimpijac iz Tokija Toni Kanaet u turnir je ušao furiozno, u osmini finala i četvrtfinalu pobijedio je na dva prekida. Prvo je s 21:1 slavio protiv Rumunja Adriana Cristescua, da bi potom na isti način s 27:7 deklasirao i Poljaka Szymona Piatkowskog.

Kanaet je ulaskom u polufinale potvrdio novu medalju za Hrvatsku, ukupno sedmu. Ujedno je to čak peto odličje za splitski Marjan na ovoj europskoj smotri. Lena je kao prva nositeljica i braniteljica naslova u prvom kolu slavila protiv Talijanke Veronice Pau 20:8, da bi pobjedom u četvrtfinalu protiv Cipranke Kyriaki Kouttouki osigurala medalju.

Olimpijska pobjednica zaustavljena u četvrtfinalu

Olimpijska pobjednica i europska prvakinja Matea Jelić zaustavljena je u četvrtfinalu i borbi za odličje protiv Srpkinje Aleksandre Perišić rezultatom 17:11. Iako je Jelić u prvom kolu krenula pobjedom 8:1 protiv Faber, čini se da je duga stanka od ozljede zadnje lože ostavila traga i da se Matea tek diže u formi i vraća za velika natjecanja.

U kategoriji do 68 kilograma nastupio je trećeg dana i četvrti član Marjana Leon Glasnović. Prvo kolo Leon je slavio prekidom 35:15 protiv Talijana Simonea Crescenzija. U osmini finala bolji od njega bio je Izraelac Nimrod Krivishkiy 23:12.