Strahonja: Sudac je oštetio Dinamo protiv AEK-a. Trebali su drugačije izvesti penal

Screenshot: HRT

SUDAČKI ekspert Mario Strahonja komentirao je sudačke odluke na uzvratnoj utakmici AEK - Dinamo (2:2) u trećem pretkolu Lige prvaka. Zagrebački klub do 92. minute vodio je 2:0 i time imao osiguran plasman u play-off s obzirom na to da je prva utakmica na Maksimiru završila pobjedom Grka 2:1.

No AEK je prvo smanjio zaostatak u Ateni, čime se trebalo ići u produžetke, a zatim je Domagoj Vida u 100. minuti pospremio odbijenu loptu u mrežu nakon što je Dominik Livaković obranio kazneni udarac Leviju Garciji.

"Utakmica za norveškog suca Espena Eskasa nije bila jednostavna, ali od sudaca se očekuje da budu najbolji kad je najteže", započeo je Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion te dodao kako je sudac oko 80. minute počeo gubiti kontrolu nad utakmicom jer je tada žuti karton dao Bogdanu Mihajličenku umjesto Josipu Šutalu. VAR-soba ga je ispravila.

"Kazneni udarac je drugačije trebao biti izveden"

Robert Ljubičić je duboko u sudačkoj nadoknadi dirao rukom i sudac je dosudio kazneni udarac. "Sama situacija dogodila se u 6:05 i to je prihvatljivo jer nadoknada mora biti najmanje pet minuta. Ljubičić je imao preotvorenu ruku, to je kazneni udarac. Pozicija Vide je ispravna, on nije nagazio kazneni prostor, VAR soba je to analizirala i ispravno zaključila da ništa od toga.

Kazneni udarac je trebao biti izveden drugačije. On je nakon izvođenja lopte s centra odmah svirao kraj, što pokazuje da je utakmica time za njega bila gotova, što znači da je za njega utakmica završila u 6:40. Ali onda je kazneni udarac trebao biti izveden drugačije.

Trebao je sve igrače uputiti na centralnu liniju, da budu samo vratar i igrač koji izvodi kazneni udarac. Imali smo takvih primjera, to je uradila upravo naša sutkinja Ivana Martinčić u četvrtfinalu Lige prvakinja između Chelseaja i Lyona. Nažalost, norveški sudac nije imao kontrolu do samog kraja", zaključio je Strahonja.

Pročitajte više