TRANSFERI

Stvara se novi brazilski Milan. Na meti zvijezde Ajaxa, Gremija i Evertona

Foto: Getty Images / Guliver Image

AMARILDO, Leonardo, Dida, Serginho, Rivaldo, Cafu, Kaka, Ronaldo, Emerson, Alexandre Pato, Thiago Silva, Ronaldinho, Alex, Robinho - slavni su Brazilci koji su nekad igrali za Milan. Velikan sa San Sira pokušava se vratiti u Ligu prvaka poslije pet godina, a u slučaju da Rossoneri ponovno zaigraju u natjecanju koje su osvajali sedam puta, sprema se nova brazilska era u momčadi.

U siječnju ove godine najprije je stigao Lucas Paqueta iz Flamenga za 35 milijuna eura, čime je i službeno krenuo povratak mladih Brazilaca u crveno-crnom dijelu Lombardije. Međutim, to je tek početak. Sportski direktor Leonardo u suradnji s legendom kluba Kakom nastavlja potragu za draguljima iz svoje zemlje koji bi trebali biti ključni igrači Milana u budućnosti, a poznata su još tri imena, od čega dva igraju u Europi.

Everton Soares: Sretan sam i ponosan što me Milan želi

Prvo ime je Everton Soares, 23-godišnji napadač koji može igrati i na krilu. Poput Paquete koji je nedavno nosio desetku i zabio prvi gol za reprezentaciju u debiju protiv Paname, i Everton je budućnost Brazila za koji je već skupio četiri nastupa. U dresu Gremija odigrao je 134 utakmice i zabio 32 gola, uz devet asistencija. Prema pisanju talijanskih medija, Milan je još od prosinca u konstantnim kontaktima s igračem i njegovim klubom kako bi dogovorio transfer na ljeto i preoteo ga Manchester Cityju koji ga također želi.

"Milan? To je nevjerojatan klub i sretan sam što su zainteresirani za mene. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali ponavljam da sam jako ponosan što me jedan takav klub europskog renomea želi. Često se čujem i družim s Paquetom pa sam se nedavno našalio i rekao mu da ćemo, ako sve prođe kako treba, možda postati suigrači u Milanu", rekao je Everton za kojeg Gremio traži oko 40 milijuna eura.

Neres zatražio od menadžera pregovore s Milanom

Drugog Brazilca je Europa upoznala ove sezone. David Neres je briljirao za Ajax protiv Reala u osmini finala Lige prvaka. U prvoj utakmici je upisao asistenciju, a potom u povijesnoj pobjedi 4:1 usred Madrida zabio gol i konstantno prijetio obrani europskog prvaka. 

I dok je Everton dešnjak, 22-godišnji Neres je ljevak i njegova vrijednost se procjenjuje na oko 50 milijuna eura. Ove sezone je Neres u 40 utakmica za Ajax zabio osam golova i ostvario 13 asistencija, a uz kapetana Matthijsa de Ligta, Dušana Tadića, Hakima Ziyecha, budućeg igrača Barcelone Frenkieja de Jonga, najvažniji je igrač momčadi koja će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv Juventusa.

Talijanski mediji pišu da je Neres zatražio od svog menadžera da uđe u ozbiljne pregovore s Milanom jer želi zaigrati u slavnom dresu.

Međutim, ni to nije kraj. Kao treća opcija stoji još jedan Brazilac - 21-godišnji Richarlison iz Evertona. Engleski klub doveo ga je prošlog ljeta iz Watforda za 40 milijuna eura, a ove sezone je u 32 meča postigao 13 golova, uz dvije asistencije. Klub s Goodisona ga odbija prodati, za sada.

Dakle, nakon teških pet godina, odlaska Silvija Berlusconija, propalog projekta kineskog Milana i problema s UEFA-om zbog kršenja financijskog fair-playa, talijanski velikan je sada u sigurnim rukama američkog fonda Elliott, koji ima puno novca i spreman ga je trošiti kako bi vratio jedan od najvećih klubova svih vremena na staze stare slave.

A očito Leonardo, Paolo Maldini i ostali u klubu vjeruju da su Brazilci uz mlade Talijane jamstvo novih povijesnih uspjeha. Uvjet je samo da momčad Gennara Gattusa dohvati Ligu prvaka. Milan trenutačno drži četvrto mjesto u Serie A koje vodi u elitno natjecanje. Ima četiri boda više od Rome i dva manje od trećeplasiranog gradskog rivala Intera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.