LIGE PETICE

Subašić ga je ukleo, a on je postao najbolji golman u povijesti Uniteda

Foto: Gulliver / Getty Images

DANIJEL SUBAŠIĆ prije šest je godina "ukleo" ovog odličnog vratara, rekordera među golmanima po broju nastupa (96) za Argentinu.

Sergio Romero (31), dotadašnji prvi golman AZ-a i Sampdorije, tada je došao na posudbu u Monaco. Tamo mu se u naponu snage i u najboljim godinama prvi put dogodilo ono što će mu sve od tada biti sudbina.

A to je da je rezerva u svakom klubu u kojem je od tada igrao: Monacu, Sampdoriji i Manchester Unitedu.

Jedina satisfakcija bila mu je što je za to vrijeme ostao prvi golman reprezentacije Argentine, koju je sjajnim obranama vodio do svjetskog srebra 2014. 

Teško da bi se Hrvatska onako prošetala protiv Argentine na posljednjem SP-u da se neposredno prije prvenstva nije ozlijedio Romero pa je na vrata stao asistent za Rebićev gol Caballero.

Romero je u ljeto 2015. kao slobodan igrač došao u United i odmah pokazao koliko vrijedi. U prve tri utakmice sačuvao je mrežu netaknutu. Ali priliku je dobio samo zato što se David de Gea povukao iz momčadi u očekivanju transfera u Real. Kada je već dogovoren posao propao, Španjolac se vratio na gol, a Argentinac na svoje stanište - klupu.

Sljedeće sezone Mourinho ga je postavio za prvog golmana u Europa ligi i tu je Romero briljirao. U 12 mečeva od početka do finala natjecanja primio je samo četiri gola i nizom vrhunskih obrana bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje trofeja. Međutim, Romerova nesreća da je u klubu zajedno s najboljim golmanom svijeta vratila ga je na klupu, odakle je sezonu kasnije samo deset puta promoviran u prvog golmana.

Aktualna sezona za Romera znači nastavak sjedenja. Sinoćnja utakmica kod Chelseaja u osmini finala FA kupa bila je tek peta ove sezone na kojoj je igrao.

Ali učinak u tek 42. nastupu za United u gotovo četiri godine koliko je u klubu Sergiu Romeru osigurao je ulazak u bogatu povijest jednog od najvećih svjetskih klubova.

U pobjedi 2:0 Romero je zabilježio čak 27. nastup za Manchester u kojem je svoju mrežu uspio održati netaknutom za fantastičnih 64,2 posto utakmica bez primljenog gola.

Vječna rezerva po tome je postala najbolji golman u povijesti Uniteda, uzimajući u obzir vratare koji imaju više od tri utakmice za klub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.