Sucu derbija ovo nije penal: Hajdukovac s obje ruke odnio loptu pred svojim golom

Foto: Screenshot

TIHOMIR PEJIN, sudac HNS-ove elitne skupine, ima impresivan niz velikih grešaka na derbiju Dinamo - Hajduk 0:1 u 22. kolu HNL-a.

Najgore suđenje u derbijima

U 78. minuti sudac je višestruko teško oštetio Hajduk, penalom za Dinamo i posljedičnim crvenim kartonom za igrača Hajduka. Ćorić je ubacio iz kornera, na loptu u Hajdukovom petercu idu Soudani i Lopez. Dinamov napadač tom prilikom s obje ruke vješa se o rame suparniku i tako gura Hajdukovog braniča, koji je onda rukom odbio loptu.
Pejin vidi samo posljedicu, a ne uzrok, te dosuđuje kazneni udarac za Dinamo zbog igranja rukom Hajdukovog igrača u njegovom kaznenom prostoru. Hajdukovci žestoko prosvjeduju. Prednjači Borja Lopez, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Gavranović nakon toga iz penala gađa donji desni kut Hajdukovog gola, ali puca pokraj stative.
Pet minuta prije kraja Pejin je isključio i Hajdukovog trenera Željka Kopića, koji je protestirao nakon još jedne "čudne" odluke glavnog suca. Ohandza je u kontri sam išao prema Dinamovom golu, srušio ga je Doumbia i za to dobio tek žuti karton. Sudac je dakle, umjesto da isključi Dinamovog igrača, potjerao Hajdukovog trenera. 
 
Tu nije kraj Pejinovim velikim kiksevima. U finišu utakmice, dok je Dinamo jurišao na gol za izjednačenje, visoka lopta poslana je pred Hajdukova vrata za Soudanija. Preskočila je Dinamovog napadača i došla do Andrea Fomitschowa.
 
Hajdukov lijevi bočni loptu tada odnosi "odbojkaški", s obje skupljene ruke, što se jasno vidi na priloženoj snimci. Pri tome ga nitko nije ometao, niti mu je položaj ruke bio prirodan. Pejin je tako Dinamu poklonio nepostojeći penal, ali mu nije dosudio onaj koji je bio očit.
 
Ali, svemu ovome prethodila je situacija iz 51. minute, kada je sudac, kako se činilo, teško oštetio Dinamo i tako započeo vjerojatno najgoru sudačku predstavu u povijesti derbija. 
 
Moro je oduzeo loptu Saidu i proigrao Soudanija, koji izlazi sam pred Leticu. Hajdukov golman ispred Dinamovog napadača odnosi loptu rukom, ali van kaznenog prostora. Dinamovci žestoko prosvjeduju, ali Pejin i njegovi pomoćnici ne dosuđuju ništa. A trebali su crveni karton za Hajdukovog golmana. 
 
Odmah nakon ove situacije, Hajduk zabija pobjednički gol, pa se Pejinova greška na štetu Dinama činila još gorom.
 
Ali, pojavila se snimka koja dokazuje da je Moro prilikom oduzimanja lopte na Saidu na desnom boku Hajdukovog napada, faulirao suparnika i tako došao do lopte. 
 
Kao što možete vidjeti, Moro je krenuo na loptu, ali nakon toga tijelom i rukama nekažnjeno ruši Saida. Kada je nedopuštenim sredstvima došao do lopte, proslijedio ju je za Soudanija i tada Letica rukom nekažnjeno izbija loptu tamo gdje se golmana za to kažnjava crvenim kartonom.
 
Međutim, kako sada vidimo, Dinamo se nema što žaliti za nedosuđeno isključenje Hajdukovog vratara, jer tome je prethodilo ovo:

via GIPHY

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.