KSW

Sudačke kartice pokazuju da je hrvatski borac obranio pojas u nevjerojatnom preokretu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKI MMA borac Antun Račić sinoć je obranio pojas prvaka u KSW-u, najboljoj europskoj organizaciji. Jednoglasnom odlukom sudaca svladao je Brazilca Brunu Dos Santosa.

Sudačke kartice pokazuju veliki preokret

KSW je danas objavio kako izgledaju sudačke kartice i na njima se jasno vidi kako je hrvatski borac napravio ogroman preokret. Sva tri suca su prve dvije runde bodovali 10-9 za brazilskog borca i trebala mu je još samo jedna runda da potvrdi pobjedu. 

Ipak, Račić je pokazao sjajnu fizičku spremu i kontrolom klinča i partera uzeo je preostale tri runde i pobijedio s ukupnih 28-27 kod sva tri suca.

Bila je ovo prva obrana pojasa za Račića koji ga je osvojio u studenome prošle godine u Zagrebu.

"Hrvatski Khabib" saznao je tko je idući izazivač

Dos Santos je čak deset centimetara viši od Račića, ali hrvatski borac pokazao je da zna odlično skratiti distancu. Razliku u visini prije borbe prokomentirao je u intervjuu za Index u kojem se usporedio s Khabibom Nurmagomedovom.

Čim je svladao brazilskog borca, Račić je saznao protiv koga će braniti pojas u idućoj borbi. "Svi znate tko je idući izazivač. Spreman sam na sve što mi KSW da", rekao je kad su mu iz KSW-a poručili da je u dvorani borac koji želi uzeti njegov pojas.

"Samo me korona može zaustaviti. Idući je Sebastian Przybysz koji je pobijedio tri puta nakon što je izgubio od mene. Zaslužio je novu šansu", rekao je Račić.

Sebastian Przybysz je 27-godišnji poljski borac koji u karijeri ima omjer od sedam pobjeda i dva poraza. Posljednji poraz upisao je upravo od Račića prije dvije godine kada je svladan jednoglasnom odlukom sudaca. 

Račić i Przybysz su odmah nakon borbe hrvatskog borca u kavezu odradili i sučeljavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.