transferi

Sumnjiv transfer u Kataru: Hoće li PSG opet izigrati UEFA-u?

Foto: Getty Images

SHOYA NAKAJIMA transferom u Al Duhail za 35 milijuna eura upisao se u povijest japanskog nogometa kao najskuplji nogometaš svih vremena.

Dosadašnji rekorder bio je Hidetoshi Nakata, čiji je transfer iz Rome u Parmu u ljeto 2001. godine iznosio 28,4 milijuna eura. 

Portimonense nije dvojio kada je Al Duhail ponudio rekordnu odštetu u svojoj povijesti. Prodajom japanskog krilnog napadača, prema potrebi i ofenzivnog veznjaka, postao je prvi portugalski klub nakon Benfice, Porta i Sportinga koji je zaključio transfer veći od 30 milijuna eura.

Shoya Nakajima veći dio karijere proveo je u japanskim klubovima (Tokyo Verdy, Tokyo, Kataller Toyama). U Portimonense je tijekom ljeta 2017. godine isprva stigao na posudbu, a potom je početkom 2018. godine trajno otkupljen od Tokyja. U 47 utakmica u svim natjecanjima istaknuo se s 19 asistencija i 15 pogodaka. 

Japanski su mediji, pak, uvjereni kako se Shoya Nakajima neće dugo zadržati u Al Duhailu. Razlog? Al Duhailovi vlasnici ujedno su i vlasnici Paris Saint-Germaina. Prema tvrdnjama japanskog tiska, Al Duhail predstojećeg bi ljeta smišljeno mogao Paris Saint-Germainu preprodati Shoyu Nakajimu prema povoljnijoj cijeni jer francuskom klubu prijete potencijalne restrikcije zbog kršenja financijskog fair playa.

Realizira li se mogući transfer između katarskog i francuskog kluba, Europska nogometna organizacija bit će prisiljena smišljati nove pravne regulative kako bi spriječila slične akrobacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.