SuperSport Kup: Lokomotiva gubila 2:0 pa prošla, Gorica skoro ispala od četvrtoligaša

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Lokomotive plasirali su se u osminu finala SuperSport Kupa nakon ogromne borbe u gostima kod Samobora. Četvrtoligaš je već u 16. minuti vodio 2:0 golovima Vanje Kulenovića i Morana Čerkeza, da bi Duje Čop do poluvremena izjednačio golovima u 25. i 45. minuti. Domaćini su u nastavku ostali bez snage i Lokomotiva je slavila 4:2 preko Roberta Mudražije u 55. te Marka Vranjkovića u 59. minuti.

S četvrtoligašem se napatila i Gorica. Ona je gostovala u Đakovu kod Croatije i slavila tek nakon penala. Golova nije bilo u 90 minuta, ali su gosti uspjeli povesti u 95. minuti golom Portugalca Mesaquea Djua. Domaćini su tražili izjednačenje i do njega su došli golom Mislava Dogana u 118. minuti. Nažalost za domaćine, Dogan je bio i tragičar jer je jedini promašio penal, i to u zadnjoj, petoj seriji.

Još dva prvoligaša su bila danas u akciji. Varaždin je gostovao kod Gaja iz Mača i već na poluvremenu vodio 2:0 golovima Latkovića i Dabre, a domaćini su tek uspjeli smanjiti na konačnih 1:2 preko Šabana. Kustošija je bila domaćin Slavenu, koji je pobijedio 1:0 golom Ilije Nestorovskog u 55. minuti susreta.

SuperSport Kup, šesnaestina finala:

Bednja - Belišće 3:0

Bjelovar - Jaska Vinogradar 4:0

Croatia Đakovo - Gorica 1:1 (4:5)

Dugopolje - BSK 1:0

Gaj Mače - Varaždin 1:2

Kustošija - Slaven 0:1

Pitomača - Rudeš 1:2

Samobor - Lokomotiva 2:4

Slavonija Požega - Oriolik 3:0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.