Šutalo od kiksera postao idol Ajaxa. Pogledajte kako je opet oduševio

Foto: Profimedia

JOSIP ŠUTALO (24), stoper Ajaxa i reprezentacije Hrvatske, oduševio je navijače nizozemskog velikana i u sedmoj utakmici sezone. Ajax je pobijedio kod poljske Jagiellonije 4:1 u prvoj utakmici play-offa Europa lige te tako praktički osigurao glavni dio natjecanja. 

Od izrugivanja do slavljenja

Šutalo je, doduše, malo zaspao kod jedinog gola suparnika, ali osim toga odigrao je još jednu sjajnu utakmicu na početku sezone. Nastupom u Bjalistoku oduševio je navijače Ajaxa i nizozemske novinare. To je velika pobjeda Šutala jer prošle, nevjerojatno turbulentne i kaotične sezone i jedni i drugi označavali su braniča koji je došao iz Dinama za 20 milijuna eura kao jednog od glavnih krivaca za traume koje su proživljavali.

No, srećom po Šutala, to je prošlost. Sadašnjost je da je s razlogom slavljen i hvaljen nakon što u sedam utakmica Ajaxa ove sezone nije propustio ni minute. Voetbal International ga je za partiju u Poljskoj ocijenio s visokih 7.5. Bolju ocjenu od njega (8) dobili su samo Steven Berghuis i trostruki strijelac Chuba Akpom. 

Kad smo kod brojki, Šutalove kod Jagiellonije su praktički perfektne. Pobijedio je u svim startovima na loptu, imao je 98 posto uspješnih dodavanja. Šest puta je oduzeo loptu i pet puta presreo suparnički pas. 

Odigrao je gotovo savršeno, a ovo je akcija kojom je osvojio navijače

Profil navijača Ajaxa koji na X-u ima milijun pratitelja ističe Šutalovu akciju u drugom dijelu: "Tijelom i očima je išao u jednom smjeru, a onda u drugom našao loptom Berghuisa između suparničkih linija. Šutalo radi sve više i više i više. Ovako nešto nije uspio nijednom prošle sezone!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.