Svaki klub u SHNL-u dobit će skoro milijun eura od Dinamova igranja u Ligi prvaka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DINAMO je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace u 33. i autogolom Matheusa Silve u 53. minuti te s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak će u sutrašnjem ždrijebu doznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja.

Dinamo je ulaskom u LP zaradio minimalno oko 34 milijuna eura, i to ako ne osvoji nijedan bod. Svaki osvojeni bod UEFA nagrađuje sa 700.000 eura, pa bi Dinamova zarada mogla biti još i veća budući da će u novom formatu natjecanja odigrati minimalno osam utakmica.

Prošli put svakom klubu 550.000 eura. Sad će biti još više

A od Dinamova igranja u Ligi prvaka koristi će opet imati i ostali klubovi u SHNL-u. Kad je zadnji put igrao Ligu prvaka 2022. godine, svi klubovi u ligi dobili su na ime UEFA-ine "solidarnosti" oko 550.000 eura. 

UEFA je za ovu sezonu drastično povećala nagradni fond, a samim time povećale su se i spomenute isplate za solidarnost savezima čiji klub se natječe u Ligi prvaka. Taj UEFA-in novac dobit će svi klubovi iz SHNL-a. Točan iznos još se ne zna, ali bi trebao biti između 550.000 i milijun eura, ovisno o ukupnim prihodima UEFA-e ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.