IVAN RAKITIĆ

Svjetski mediji o Rakitićevom odlasku: Taj gol bio mu je najviša točka karijere

Foto: EPA

BARCELONA se danas prigodnom ceremonijom i press konferencijom oprostila od hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića koji je u utorak potpisao trogodišnji ugovor sa Sevillom.

Današnji Rakitićev oproštaj od Barcelone prenijeli su svi relevantni španjolski, a onda i europski sportski mediji. Osim prenošenja Rakitićevih izjava s presice, mnogi mediji su se u posebnim tekstovima osvrnuli na ono što je o nogometašu kazao predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Katalonski Sport se u posebnom članku pod naslovom "Ivan Rakitić, četvrti stranac s najviše nastupa za Barcelonu" osvrnuo na Ivanovih šest godina u klubu braneći ga od kritika kojima je često bio izvrgnut u posljednje vrijeme.

Pogodak u finalu Lige prvaka je obilježio njegov period u Barceloni

"Značaj Rakitićeva doprinosa, svestranog igrača koji stvara ravnotežu između tehničke i taktičke kvalitete te profesionalizma i predanosti, razumljiv je kada se pogleda statistika. Bez obzira na to što je ove sezone platio danak odbijanju odlaska u drugi klub, Rakitić je bio jedan od igrača koji su najviše igrali kod Ernesta Valverdea i Quiquea Setiena", napisali su u Sportu koji je Rakitiću danas dao uvjerljivo najviše prostora od svih španjolskih medija.

Mundo Deportivo je prenio cijelu press konferenciju, a najvažnije osobno opažanje novinara Angela Pereza ticalo se Rakitićeva pogotka Juventusu u finalu Lige prvaka u Berlinu.

"Taj gol u finalu bio je najviša točka njegove karijere u Barceloni", napisao je Perez.

Marca i AS također su Rakitiću posvetili dosta prostora. Osim već spomenutih izjava s press konferencije, Marca se bavila značajem Rakitićeva odlaska u kontekstu rasterećenja Barceloninih financija. Madridski sportski dnevnik je napisao kako bi odlazak Artura Vidala zajedno s Rakitićem rasteretio Barcelonin budžet za plaće u iznosu od 34 milijuna eura.

U britanskom Guardianu je dobio kolumnu

Vijest o Rakitićevom oproštaju prenio je i L'Equipe, a britanski The Guardian mu je posvetio kolumnu. Točnije, autor Sid Lowe je o hrvatskom reprezentativcu pisao u tekstu pod naslovom: "Transfer Ivana Rakitića donosi feštu u Sevillu i olakšanje u Barcelonu." Posebno je značajan posljednji dio kolumne cijenjenog Guardianova autora.

"Kada je Sevilla prošlog mjeseca osvojila Europsku ligu, Rakitić je slavio snimanjem samoga sebe kako skače u bazen. Sada Sevillini navijači na isti način slave njegov povratak s neizmjernim uzbuđenjem. Rakitićevo slavlje nije dobro prošlo u Barceloni, ali već tada je on bio izvan kluba. Bio je spreman otići i znao je kamo želi ići", napisao je Lowe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.