TRANSFERI

Talijani: Biuk sve dogovorio sa Sampdorijom. Hajduku zajamčeno samo milijun eura

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

STIPE BIUK (19), izvanserijski talentirani ljevokrilni napadač Hajduka, sve je dogovorio sa Sampdorijom, pišu talijanski mediji. Ostaje još da se usuglase Hajduk i kultni talijanski klub. Poznata je i visina odštete, odnosno aranžman u kojem bi Biuk prešao u Sampdoriju.

Hajduk može dobiti do 6 milijuna eura, ali uz veliku kvaku

Tuttomercato, portal specijaliziran za transfere, otkriva da je to posudba na jednu sezonu uz naknadu Hajduku od milijun eura s obavezom otkupa do kraja sezone. Hajduk bi po definitivnom prelasku Biuka u Sampdoriju dobio još između 4 i 5 milijuna eura, ali tu postoji kvaka, ističu Talijani.

Sampdorija mora otkupiti Biuka i samim tim platiti Hajduku drugi navedeni iznos samo pod uvjetom da ostane u Serie A. Na ovoj klauzuli Talijani inzistiraju jer Sampdoria očekuje borbu za opstanak. To se daje naslutiti i po njenom statusu na početku prvenstva. U prva četiri kola osvojila je samo dva boda i postigla tek jedan gol. 

Hajduk mora brzo odgovoriti na ponudu

Sada je dakle na potezu Hajduk koji nema puno vremena za odgovor Sampdoriji jer mercato u Italiji završava večeras. Ako bi Hajduk pristao na ponudu, ovaj bi transfer i po aranžmanu i po iznosu odštete bio sličan Vuškovićevom u HSV prošle sezone, ali uz bitnu razliku. Hamburger se Hajduku obavezao na odštetu i platio je bez klauzule o ulasku u prvu Bundesligu. 

Biuk je u ljeto prošle godine potpisao ugovor s Hajdukom koji vrijedi do 2026. Za prvu momčad odigrao je 57 utakmica, postigao 5 i namjestio 7 golova. Briljirao je po ulasku u seniorsku ekipu u proljetnom dijelu pretprošle sezone, da bi prošle sezone stagnirao. Na početku pak 2022./2023. vratio se u prvu momčad čiji je sada stalni član.