Talijani o Livaji: Trebao je biti as, ali je nokautirao suigrača i vrijeđao Talijane

Foto: Profimedia

MARKO LIVAJA danas slavi 31. rođendan. Tim povodom sjetio ga se Tuttomercato iz Italije, zemlje u kojoj se formirao kao nogometaš. Livaja je tamo došao još kao 17-godišnjak, kada ga je Inter uzeo Hajduku. Počeo je sjajno, prisjećaju se Talijani u tekstu naslovljenom "Marko Livaja, zločesti dečko koji je nokautirao suigrača i radio druge nepodopštine".

"Livaja je trebao biti jedan od zaštitnih znakova našeg prvenstva za desetljeće"

Tamo piše kako je Livaja bio predodređen za zvijezdu Serie A, ali da je to upropastio svojim ponašanjem: "Livaja je trebao biti jedan od zaštitnih znakova našeg prvenstva za desetljeće. Jer krenuo je sjajno u mladoj momčadi Intera i odmah pokazao da ima potencijal za velike stvari. Osvojio je preteču Lige prvaka mladih i zaslužio promociju u seniorsku momčad. Tamo je pak prve polusezone postao najbolji Interov strijelac u Europskoj ligi s četiri gola. 

"Nakon europskih golova u Interu, u novom klubu predstavio se velikom predstavom na snijegu"

Zatim je, još uvijek kao tinejdžer, prodan Atalanti početkom 2013. I tamo je briljirao od početka. Da priča bude još fascinantnija, tamo se proslavio po užasnim uvjetima. Utakmica protiv Rome igrala se po velikom snijegu, koji je prijetio upropastiti meč.

"Nokautirao suigrača, navijačima pokazao srednji prst i na Facebooku vrijeđao Talijane kao narod"

No to nije smetalo Livaji, koji je obilježio utakmicu s dva gola. Nakon što se tako predstavio u novom klubu, postao je zvijezda i prvotimac. Ali, Livaja je to upropastio time što je nokautirao suigrača Ivana Radovanovića.

Livaja je ostao u Atalanti još jednu sezonu, ali više nikada nije sjajio kao onog dana po snijegu. Njegova gaža u Bergamu završila je tako što je navijačima pokazao srednji prst i onda na Facebooku vrijeđao Talijane kao narod. Karijera mu se zaim razvijala ovako: Rubin Kazan, Empoli, Las Palmas, AEK i konačno Hajduk, gdje je zadnje tri i pol godine najbolji strijelac."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.