Talijani: Prvak smjenjuje trenera. Tudor ozbiljan kandidat za nasljednika

Foto: Profimedia

DEBAKL koji je prelio čašu. Tako talijanski mediji pišu o Napolijevom treneru Rudiju Garciji nakon što je aktualni prvak u 12. kolu na svom terenu izgubio 0:1 od davljenika Empolija.

Napoli, koji je prošle sezone suvereno osvojio Scudetto, a u Ligi prvaka došao do četvrtfinala, ove sezone nakon 12 prvenstvenih utakmica ima 11 bodova manje nego u isto vrijeme prošle sezone. U Ligi prvaka je pak uzeo tek sedam bodova u četiri kola. 

Najozbiljniji kandidati Tudor i Cannavaro

"Napoli raspravlja o mogućnosti otkaza treneru. Garcijinu poziciju dodatno otežava što mu je isto prijetilo i prije mjesec dana", piše Fabrizio Romano. Sky Sport Italia dodaje da je osebujni klupski predsjednik Aurelio De Laurentiis i na današnjoj utakmici uletio u svlačionicu na poluvremenu, kao i na nekoliko prijašnjih, ali ni to nije pomoglo. 

Talijani pišu da su najozbiljniji kandidati za novog trenera Fabio Cannavaro i Igor Tudor. Dodaju kako se očekuje da Garcia dobije otkaz sada, prije prekida klupskih natjecanja zbog utakmica reprezentacija, jer nitko ne vjeruje da Garcia može podići momčad prije užasnog niza koji slijedi nakon pauze: Atalanta, Real, Inter i Juventus.