transferi

Talijani tvrde: Mino Raiola dovodi Juventusu fantastično pojačanje

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON preranog ispadanja u Ligi prvaka i debakla protiv Ajaxa, u Juventusu su najavili totalnu rekonstrukciju momčadi za iduću sezonu. Provjetravanje je neophodno. Ova momčad Stare dame dominantna je u Serie A, no navijači su frustrirani stalnim podbačajima u Europi. Naime, Juve je u povijesti čak devet puta igrao finale Kupa ili Lige prvaka, ali samo dva puta je uzeo trofej. Posljednji put prije 23 godine.

Čak ni dolazak Cristiana Ronalda nije bio dovoljan za taj toliko iščekivani europski iskorak. Nakon ispadanja od Ajaxa Ronaldo je kratko poručio: ''Žao mi je. Trudio sam se, ali nisam mogao sam.''

Možda je Portugalac ovom izjavom pokazao dozu prepotencije, ali nije bio ni daleko od istine. Mlađahna momčad Ajaxa razbila je Juventus, održala im je lekciju iz modernog nogometa i razgolitila sve probleme u momčadi iz Torina. Zato je uprava kluba i najavila totalnu rekonstrukciju, posebice u obrani.

Kultni trio "BBC" (Barzagli – Bonucci – Chiellini) odlazi u povijest. Andrea Barzagli ide u igračku mirovinu, Bonucci i Chiellini svake godine sve su stariji, a Daniele Rugani nije klasa za elitni nogomet. To je najbolje pokazao dvomeč protiv Ajaxa.

Andrea Agnelli u prvom redu želi klasnog igrača u obrani, a izbor je pao na Kostasa Manolasa, defenzivca Rome kojeg će Stara dama pokušati angažirati na identičan način kao Miralema Pjanića prije nekoliko godina, tj. aktiviranjem otkupne klauzule.

Grčki stoper s Romom ima ugovor do 2022. godine, a da bi ga se odvelo s Olimpica, treba platiti 36 milijuna eura. Neće to biti lagan zadatak jer Roma nema namjeru odreći se Manolasa, ali Juve će imati jaku logističku pomoć u kontroverznom menadžeru Minu Raioli, koji zastupa Manolasa.

Poznato je da Raiola održava jako dobre odnose s torinskim klubom. Upravo je on u Juventus poslao Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbu, Moisea Keana i Blaisea Matuidija, a kako je Raiola zastupnik i Matthijsa de Ligta, špekulira se da je Ajaxovo čudo od djeteta jako blizu Torinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.