Talijanski izbornik nakon poraza od Hrvatske: Isto bih rekao i da smo mi pobijedili

Foto: Epa

HRVATSKA je treći put u svojoj povijesti prvak svijeta u vaterpolu. Hrvatska je u finalu nakon peteraca pobijedila Italiju 15:13 i tako je došla do velikog zlata. Italija je dva puta imala priliku da osvoji zlato, ali Hrvatska se nije predavala. Italija je imala 11:10, a u posljednjem napadu na udarac se pet sekundi prije isteka vremena odlučio Burić te pogodio pa je pobjednik odlučivan petercima.

Italija je prva stigla do prednosti kada je Del Lungo u drugoj seriji obranio udarac Fatovića, ali u trećoj seriji Echenique je pogodio vratnicu, da bi u četvrtoj seriji Anić obranio udarac Di Fulvija i tako ponudio meč-loptu mladom Žuveli, a 22-godišnji Dubrovčanin je zadržao smirenost i pogodio za treće svjetsko zlato hrvatskih vaterpolista.

''U zadnjoj akciji poslali su svog vratara naprijed. Pogriješili smo što smo odučili igrati tri na tri. Trojica u prvoj liniji prvoj crti i trojica izvana. Trebali smo igrati četiri i dva i koncentrirati se na šut izvana. Dečkima ne mogu ništa zamjeriti, ne samo da su imali sjajno finale nego i nevjerojatno Svjetsko prvenstvo. Rasli smo tijekom turnira. Danas nam je nedostajalo malo više rada nogu, oduzetih lopti i obrana s igračem manje. Rekao sam igračima da ćemo dobiti utakmicu smanjimo li Hrvatskoj broj golova s igračem više'', rekao je nakon finala izbornik Italije Alessandro Campagna pa je nastavio:

''Nema se tu što puno za reći. Ostaje žal za primljenim golom pet sekundi prije kraja. Condermi i Velotto su morali zbog tri isključenja izaći. S njima bi bilo drugačije u zadnjoj akciji. Žao mi je Echeniquea i Di Fulvija zbog promašenih peteraca. Dečki plaču, tužni su, vidi se da je u pitanju svjetski naslov. Međutim, a to bih rekao i da smo pobijedili, ova se utakmica neće pamtiti u 2024. Pamtit će se samo olimpijske medalje. Želimo napraviti nešto posebno u Parizu.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.