Rumunjska liga

Talijanski trener sedmi put otišao s klupe istog kluba

Foto: FC U Craiova

TALIJANSKI trener Nicolo Napoli sedmi je put otišao s klupe rumunjskog drugoligaša FC U Craiove. Vijest je jučer potvrđena u rumunjskim medijima, a Napoli je ovoga puta napustio klub sporazumno raskinuvši ugovor.

Napoli je u Italiji imao bogatu nogometnu karijeru, igrao je za Messinu, Cavanese, Benevento, Juventus, Cagliari i Regginu, a s Juventusom je 1990. godine osvojio talijanski kup i Kup Uefa.

Napoli je u Rumunjskoj vodio čak pet klubova

Njegova cijela trenerska karijera vezana je uz Rumunjsku, a tamo je osim spomenute Craiove vodio Brasov, Astru Ploiesti, Turnu Severin i Politehnicu Iasi.

U FC U Craiovu je prvi put došao 2004. godine, dok mu je drugi mandat trajao od 2007. do 2009. godine. U Craiovu se ponovno vratio 2011. godine, a nakon kratkog perioda u Turnu Severin četvrti je put sjeo na klupu voljenog kluba u sezoni 2013/14.

U posljednjem kolu je kod kuće s 5:0 svladao Rapid Bukurešt

Ponovno je u klub stigao 2017. godine, ovaj put u ulozi tehničkog direktora i trenera, ali ni ta avantura nije dugo trajala. U sezoni 2018/19 ponovno je došao u klub, ali otkaz je opet bio rješenje rumunjske momčadi. Ove godine ponovno je završio u klubu, u novoj sezoni je imao pet pobjeda i dva remija bez poraza te je u posljednjem kolu s 5:0 kod kuće svladao Rapid Bukurešt.

Nakon te pobjede naprasno je prekinuo suradnju s klubom, ali s obzirom na to da mu je tek 58 godina, ima još vremena za povratak u Craiovu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.