Talijanskom paraveslaču oduzeta olimpijska medalja. Varao je

Foto: EPA

TALIJANSKOM paraveslaču Giacomu Periniju na Paraolimpijskim igrama oduzeta je brončana medalja zbog varanja na utrci. Kako pišu strani mediji, Perini je koristio u utrci nedozvoljen uređaj za komunikaciju sličan mobitelu. Suci su ga pronašli u njegovom čamcu nakon utrke te su taj potez sankcionirali.

Giacomo Perini i njegov tim su stoga izbačeni iz finalne utrke, odnosno organizatori su ga plasirali na zadnje mjesto. U utrci samaca pobijedio je predstavnik Velike Britanije Benjamin Pritchard, koji je osvojio zlatnu medalju s vremenom 9:03.84. Srebrna medalja pripala je ukrajinskom veslaču Romanu Polianskom, koji je bio u zaostatku od deset sekundi za vodećim Britancem.

Australac osvojio brončanu medalju iako je ušao u cilj četvrti

Najviše je diskvalifikacijom Talijana profitirao australski predstavnik Erik Horrie, koji je dobio brončanu medalju nakon što je utrku završio na četvrtom mjestu. "Imali smo incident koji su organizatori vidjeli i sankcionirali. Ja sam samo bio dovoljno sretan da odem doma s brončanom medaljom", rekao je nakon utrke Australac Horrie.

"To je sve što vam zapravo mogu reći. Sve ovo spada pod sportske radosti. Postoje pravila i mi ih se, kao pravi sportaši, moramo držati. Uzbuđen sam jer sam osvojio broncu. Ovo mi je četvrti nastup na Paraolimpijskim igrama i na svakima sam osvojio medalju", zaključio je Horrie.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.