Teklić odlazi kod Bjelice u Trabzonspor. Hajduku ide skoro pola iznosa

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

TONIO TEKLIĆ na korak je od transfera u Trabzonspor. Transfer je pred samom realizacijom, a klub Nenada Bjelice će Varaždinu za 23-godišnjeg veznjaka isplatiti 1.2 milijuna eura. Bivši Hajdukov igrač uskoro će u Tursku na liječnički pregled nakon kojeg bi trebao potpisati ugovor. Kako doznajemo, 40 posto od tog transfera, dakle 480.000 eura, pripast će Hajduku.

Teklić je u Hajduk stigao 2015. godine kao 16-godišnjak iz Adriatica i tamo prošao sve uzraste. Za prvu momčad je odigrao 37 utakmica te zabio dva gola uz jednu asistenciju, ali najbolje je igrao u dva navrata na posudbama u Varaždinu, u koji je besplatno otišao prošlog ljeta. Hajdukov jedini uvjet bio je spomenuti postotak od buduće prodaje.

Treći Hrvat kojeg je kupio Bjelica

Teklić će biti treći Hrvat kojeg je Bjelica ovog ljeta doveo u Trabzonspor. Ranije je za 2.4 milijuna eura iz Southamptona stigao Mislav Oršić, a za pola milijuna eura je od Udinesea posudio Filipa Benkovića, za kojeg sljedećeg ljeta može aktivirati opciju otkupa ugovora.

Osim trojice igrača u momčadi, u stručnom stožeru Nenada Bjelice su još šestorica Hrvata: Nino Bule, Danijel Jumić, Leo Sovina, Jasmin Osmanović, Luka Bjelica i Vjekoslav Tomić, a nije nemoguće da im se još netko pridruži.

Trabzonspor je i dalje zainteresiran za Brunu Petkovića, ali ta priča se zadnjih dana stišala pa je realnije da Dinamov napadač u Maksimiru odradi ugovor do kraja i onda sljedećeg ljeta ode kao slobodan igrač.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.