ATP

Tenis ima novog vladara, Đoković je bio prvi 373 tjedna, sad nije ni drugi

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ više nije prvi tenisač svijeta. Na poziciji na kojoj je kroz karijeru proveo 373 tjedna sada se nalazi Rus Daniil Medvedev, a na drugom je mjesto Nijemac Alexander Zverev. Đoković je treći, a to je posljednji put bio u listopadu 2018. godine.

Medvedev je već bio na vrhu poretka najboljih tenisača današnjice, ali je izgubio prvo mjesto 21. ožujka kada je odbio obraniti pobjedu na turniru u Marseilleu i nakon što je ispao u trećem kolu na Masters turniru u Indian Wellsu. Drugo mjesto je za Zvereva najbolji plasman karijere.

Đokovićev pad na ljestvici razlog je gubitka bodova koje je branio prošlogodišnjom pobjedom na Roland Garrosu. Ovaj put zaustavljen je rano, u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Rafaela Nadala, i dalje četvrtog tenisača svijeta. Đokoviću povratak na vrh ATP-ovog poretka otežava činjenica da će se Wimbledon, na kojem je prvi favorit, ove godine igrati bez bodova.

Što se hrvatskih tenisača tiče, Marin Čilić je ostao 17., Nino Serdarušić se popravio za devet pozicija te je sad na 174. mjestu, a Borna Gojo je napretkom za 11 stigao na 181. Borna Ćorić je 255.