tenis

Na Australian Openu ne vrijede ista pravila za sve. Tenisači ljuti na Đokovića

Foto: Guliver

POČELE su kvalifikacije za Australian Open, koji ove godine zbog korone neće početi u svojem standardnom terminu u drugoj polovici siječnja, nego tek 8. veljače, a mečevi za ulazak u glavni turnir igraju se daleko od Melbournea.

Tenisačice svoje kvalifikacije igraju u Dubaiju, a tenisači u Dohi. To je odlučeno zbog australskih pravila o karanteni po ulasku u zemlju pa će u Melbourne otputovati samo oni koji se kvalificiraju i potencijalni "lucky loseri".

Po 16 tenisača i tenisačica koji prođu kvalifikacije tako će natjecanje na prvom Grand Slamu sezone nastaviti skoro mjesec dana kasnije, i to na drugom kontinentu.

No organizatori Australian Opena donijeli su još jednu oluku koja je izazvala nezadovoljstvo među velikim brojem tenisača, a jedan od glavnih aktera nove bure u svijetu tenisa je Novak Đoković.

Tri najbolja igrača i tri najbolje tenisačice imat će povlašten tretman

Direktor turnira Craig Tiley najavio je da će tri najbolja tenisača i tri najbolje tenisačice biti smješteni u Adelaideu, a ne u Melbourneu, tijekom dvotjedne karantene uoči početka Australian Opena.

Ta je odluka donijeta zbog činjenice da su smještajni kapaciteti u Melbourneu popunjeni pa je potrebno smjestiti određeni broj ljudi u neki drugi grad.

To znači da Novak Đoković, Dominic Thiem i Rafa Nadal od tenisača te Ashleigh Barty, Simona Halep i Naomi Osaka od tenisačica boraviti u Adelaideu gdje će 29. i 30. siječnja odigrati revijalne mečeve.

Francuz bijesan zbog odluke

Ovakav scenarij razbjesnio je francuskog tenisača Jeremyja Chardyja koji smatra da će izdvojeni tenisači i tenisačice imati puno više vremena za bolju pripremu.

''Najblaže rečeno, jako čudna odluka. Došla je iz vedra neba. Pojedinci će, za razliku od većine, moći koristiti teretanu u hotelu i moći će trenirati po programima koji se ne računaju u petosatnu kvotu. Za razliku od nas, oni će skoro moći normalno trenirati i živjeti'', kazao je Francuz pa je nastavio:

''Nemamo svi iste uvjete. Oni već sad imaju puno privilegija. To je čudno za sport u kojem bi trebali svi imati iste uvjete. Da sam četvrti na svijetu, bio bih izbezumljen. Znam da nije točno ono što su rekli za Adelaide.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.