WTA

Tenisačica o slavnom treneru: Sve mi je zabranio, bila sam kao u zatvoru

Foto: Guliver Image/Getty Images

ARAVANE REZAI, bivša francuska tenisačica, otkrila je kako joj je bilo jako teško raditi sa slavnim trenerom Patrickom Mouratoglouom.

"Ima veliku strast prema tenisu i to svi mogu vidjeti, ali daleko od toga da je sjajan trener", rekla je Rezai, kojoj je najbolji plasman na WTA listi bilo 15. mjesto.

"Patrick je više biznismen koji razumije tenis i cijelu taktiku oko tog sporta. Ne možete ni zamisliti što mi je radio. Vršio je velik pritisak i htio da osvojim neki naslov. Posebno se sjećam pritiska u Madridu. Nisam ništa doručkovala, a znala sam cijeli dan provesti samo na jednoj čaši mlijeka. Nisam se smjela javljati niti na telefon, nisam smjela koristiti kreditnu karticu... Kao da sam bila u zatvoru", izjavila je Francuskinja koja je s Mouratoglouom, trenerom Serene Williams, počela surađivati 2009. godine.

"A tek treninzi... Ustajala sam u 6 ujutro i trčala sat do dva, onda radila kondicijski trening pa išla na teniski trening. Ljudi koji su bili oko mene upozoravali su me da ću puknuti ako tako nastavim. To se i dogodilo pa je zbog svega toga naša suradnja trajala godinu dana. Nije ga bilo briga za moje mentalno zdravlje." 

Rezai je karijeru završila prošle godine, u 32. godini. Najveći uspjeh joj je upravo osvajanje Madrida 2010. godine kada je u finalu pobijedila Venus Williams. U karijeri je osvojila još tri WTA turnira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.