ATP

Teniski svijet o Federeru: Najtužniji dan u povijesti tenisa

Foto: Profimedia

ROGER FEDERER, 41-godišnji švicarski tenisač i osvajač 20 Grand Slam naslova, objavio je kraj velike karijere. Odigrat će još Laver Cup sljedećeg tjedna u Londonu.

Na društvenim mrežama mnogi tenisači oglasili su se povodom Federerovog umirovljenja. "Volim te, Roger. Hvala ti za sve što si učinio u tenisu i sa mnom. Svijet tenisa nikada neće biti isti bez tebe", komentirao je Argentinac Juan Martin del Potro, koji je 2009. godine pobijedio Federera u finalu US Opena.

"Živio, Roger. Hvala na podijeljenim sjećanjima, prijatelju. Bila je čast podijeliti vrijeme i iskustvo na najsvetijim terenima u našem sportu. Ne budi stranac", napisao je Andy Roddick, Amerikanac koji je od Federera izgubio četiri Grand Slam finala.

"Najtužniji dan u tenisu. Hvala, g. Federer", poruka je legendarnog Španjolca Davida Ferrera, a Kanađanin Denis Šapovalov napisao je da mu je bila privilegija dijeliti teren sa Švicarcem.

"Roger Federer je prvak. Ima najkompletniju igru svoje generacije i zarobio je srca ljubitelja sporta diljem svijeta nevjerojatnom brzinom na terenu i snažnim teniskim umom. Imao je povijesnu karijeru s uspomenama koje će živjeti i dalje. Čestitamo, Roger Federer. Želimo ti sve najbolje dok se tvoje putovanje nastavlja", poručila je Billie Jean King, legendarna američka tenisačica.