Terror ide po iskupljenje za Pulu, svjetski prvak u savateu u Zagrebu se vraća u MMA

Foto: FNC

DVA MJESECA nakon borilačkog spektakla FNC 7 pod otvorenim nebom u pulskoj Areni pred rasprodanim gledalištem, 5. studenog u Zagrebu održava se nova priredba Fight Nation Championshipa, najbrže rastuće organizacije u ovom dijelu Europe. Uz FNC 8, održat će se i finale treće sezone 'Armagedon Jamnica Pro Sport' MMA lige.

Priredba će biti podijeljena na dva dijela, a dvorana Sutinska vrela u Zagrebu ugostit će odlične borce iz regije i drugih krajeva Europe. Već u otvaranju glavnog dijela imat ćemo okršaj velikih nada organizacije, Portugalca Leandra Gomesa (19, 2-1) koji se domaćoj publici predstavio u Zaboku, čeka zagrebački talent Fran Luka Đurić (17, 2-0) u bantam kategoriji (-61 kg).

Nakon njih u kavez ulazi "gruzijski demon" Luka Giorgadze (22, 4-1) koji je oduševio publiku u Zaboku predstavom protiv najvećeg regionalnog talenta Marka Bojkovića (20, 3-0). Ovaj ga put čeka Jordan Dorval (30, 2-2) iz Francuske. Kavez će isprobati i teškaši koji su se već trebali boriti u Puli. Riječ je o još jednom Gruzijcu Shoti Betlemidzeu (41, 14-2-1) koji će se sučeliti s Francuzom Malikom Meradom (35, 24-16).

Spomenuti je dvojac propustio priliku nastupa u Areni, ali propuštanje takvog spektakla nije na pamet palo apsolutnoj legendi regionalne MMA scene Ivici Terroru Truščeku (34, 41-37) koji Pulu neće pamtiti po dobrome jer je za 18 sekundi izgubio od Save Lazića (33, 11-6), a povratak na pobjedničke staze traži u najdražoj mu organizaciji i to u sunaslovnoj borbi priredbe protiv Marka Kisića (30, 7-3). 

Za erupciju na kraju večeri pobrinut će se povratnik u kavez nakon četiri godine. Matej Batinić (30, 15-5) bio je jedan od većih hrvatskih talenata, ali ozljede ga nisu mazile. No, odlučio je svima pokazati o kakvom se ratniku radi te je ove godine postao svjetski prvak u Savate boksu, a sad ga čeka povratak u kavez na domaćem terenu. Čeka ga Poljak Mateusz Strzelczyk (31, 11-3-1) koji u scoreu ima i pobjedu protiv Vlaste El Chape Čepe (27, 9-2) kojeg smo također gledali u FNC-u.

Četiri finala Armagedona

Mnogi borci iz prošlih sezona Armagedona nastavili su svoj put u FNC-u, a svjesni su ovogodišnji finalisti da im je subota, 5. studenog, idealna prilika za dokazivanje na velikoj sceni. Čekaju nas finala u četiri kategorije – perolakoj (-66 kg), lakoj (-70 kg), velter (-77 kg) i srednjoj (-84 kg) kategoriji. Najviše finalista ima zagrebački American Top Team, njih četvoricu.

U najlakšoj kategoriji će se za titulu boriti domaći borac Filip Lokas (22) iz ATT-a protiv Demahmeta Sinanija (19) koji stiže s Kosova, a iza obojice je vrhunska amaterska karijera. Zatim se u kavez vraća ATT-ov Abraham Salimon Are (22) kojeg smo gledali u prve dvije sezone te je za njega ovo treća sreća. U finalu lake kategorije čeka ga David Travnicek (27) iz Austrije.

Do promjene je došlo u velter kategoriji gdje je zbog ozljede morao odustati Tomislav Sičaja (20) iz ATT-a umjesto kojeg je u finale skočio poznati borac iz prošlih sezona, Luka Vargović (27) iz zagrebačkog Ban Teama, a tamo ga čeka Ognjen Babić (21) koji brani boje novosadskog kluba Car Dušan Silni.

Glavni meč prvog dijela priredbe bit će onaj između timskih kolega iz ATT-a, Selvera Mahmića (25) i Davida Sivonjića (21). Ovi su srednjaši pokazali kako efektno mogu završavati borbu u polufinalu, a u mogućih 15 minuta morat će zaboraviti kako su prije, ali kako će i nakon meča, dijeliti dvoranu.

Karte za priredbu su u prodaji te ih možete kupiti putem sustava Eventim, na Petrol benzinskim postajama te u dvorani zagrebačkog American Top Teama na Zagrebačkoj aveniji 108. Priredba počinje u 19 sati.

FNC 8

Fran Luka Đurić (Hrvatska) – Leandro Gomes (Portugal) -61 kg
Jordan Dorval (Francuska) – Luka Giorgadze (Gruzija) -66 kg
Shota Betlemidze (Gruzija) – Malik Merad (Francuska) -120 kg
Marko Kisić (Austrija) – Ivica Trušček (Hrvatska) -77 kg
Mateusz Strzelczyk (Poljska) – Matej Batinić (Hrvatska) -100 kg

Finala treće sezone Armagedon Jamnica Pro Sport MMA lige

Filip Lokas (Hrvatska) – Demahmet Sinani (Kosovo) -66 kg
Abraham Salimon Are (Hrvatska) – David Travnicek (Austrija) -70 kg
Luka Vargović (Hrvatska) – Ognjen Babić (Srbija) -77 kg
Selver Mahmić (Bosna i Hercegovina) – David Sivonjić (Hrvatska) -84 kg

Pročitajte više